FC Groningen ziet opnieuw kandidaat-trainer afhaken

29 november 2022, 10:45

FC Groningen is naarstig op zoek naar een opvolger voor Frank Wortuth, de trainer die half november werd ontslagen in de Euroborg. Naar het zich laat aanzien is dinsdag echter opnieuw een kandidaat afgehaakt. 

Dick Schreuder zou namelijk aan de Trots van het Noorden hebben laten weten dat hij geen trek heeft in een overstap. Dat schrijft Voetbal International-journalist Reon Boeringa op twitter. De 51-jarige oefenmeester was nadrukkelijk in beeld om aan de slag te gaan in Groningen, maar kiest ervoor om het seizoen af te maken bij PEC Zwolle. 

Eerder al ving technisch directeur Mark-Jan Fledderus bot bij twee andere kandidaten. Zo weigert FC Emmen mee te werken aan een overgang van Dick Lukkien, die nog tot het einde van het seizoen vastligt bij de Drenten en in het verleden al jarenlang als assistent-trainer werkzaam was bij de Groningers. Joseph Oosting (RKC Waalwijk) werd ook benaderd, maar hield zelf de boot af. 

Lees ook: 'FC Groningen vangt bot in Emmen bij zoektocht nieuwe trainer'

Het blijft dus voorlopig onduidelijk met welke trainer FC Groningen, de teleurstellende nummer vijftien van de Eredivisie, de tweede seizoenshelft ingaat. Op 8 januari hervat de club de competitie met een uitwedstrijd bij Excelsior, dat met een punt meer op de veertiende plaats staat. Mocht de club voor die tijd geen geschikte hoofdtrainer hebben gevonden dan zou assistent-trainer Dennis van der Ree weleens op de bank plaats kunnen gaan nemen. Hij beschikt over het hoogste trainersdiploma, wat overigens ook geldt voor Art Langeler die in de jeugdopleiding van de Groningers werkzaam is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dick
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fledderus heeft zich gemeld in Almelo

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als D. Schreuder niet wil zou ik doorschakelen naar A. Schreuder.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen