Van Gaal houdt ook tegen Qatar vast aan veelbesproken systeem

28 november 2022, 19:20   Bijgewerkt: 28 november 2022, 19:56

Het Nederlands elftal kreeg afgelopen vrijdag veel kritiek vanwege het vertoonde spel tegen Ecuador. De roep om een ander systeem klonk luid, omdat Oranje vooral in aanvallend opzicht onmachtig bleek. Bondscoach Louis van Gaal geeft echter geen gehoor aan de kritiek.

"Ik heb anderhalf jaar lang nagedacht over het systeem", vertelde Louis van Gaal tijdens de voorbereidende persconferentie. "Het zou kunnen dat ik het op een bepaald moment nog ga aanpassen, maar daar zie ik nu de noodzaak niet van in." Tegen het mindere Qatar lijkt Van Gaal dus hoe dan ook vast te houden aan zijn 5-3-2-formatie.

Van Gaal verwacht tegen het gastland geen eenvoudige klus. "Mijn indruk is dat iedere wedstrijd op het WK moeilijk is. Je ziet ook dat er kleine overwinningen zijn en dat er veel verrassende dingen gebeuren. Qatar speelt ook in een 5-3-2-systeem. Dan krijg je vaak een schaakwedstrijd.  Dat is niet altijd leuk om naar te kijken, maar het is wel een manier om verder te komen."

Het Nederlands elftal heeft aan een punt genoeg om de volgende ronde van het wereldkampioenschap in Qatar te bereiken. Als Oranje wint en Ecuador op doelsaldo op afstand houdt, plaatst de ploeg van Van Gaal zich voor de achtste finales.

Lees ook: Van Gaal heeft veelbelovende woorden over voor Xavi Simons

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen