Bondscoach Kameroen reageert voor het eerst op vertrek Onana

28 november 2022, 17:01

De Kameroense bondscoach Rigobert Song staat open voor een terugkeer van André Onana. De oud-doelman van Ajax werd voorafgaand aan de wedstrijd tegen Servië (3-3) uit de selectie gezet, maar het hoeft niet het einde van het toernooi voor hem te betekenen.

Diverse buitenlandse media meldden maandagochtend dat Onana vanwege onenigheid met de bondscoach uit de selectie werd gezet. Song verlangde een bepaalde manier van keepen van de sluitpost van Inter, waar hij zich niet in kon vinden. Naar verluidt nam hij zelf het besluit om niet aan te treden tegen Servië. Volgens Fabrizio Romano zou hij zelfs hebben besloten om Qatar te verlaten.

Het gerucht dat hij terug zou keren naar Kameroen voor een vakantie klonk de laatste uren steeds luider, maar daar is volgens Song geen sprake van. "Hij mag terugkeren bij ons. Het is een belangrijke speler voor ons, maar het teambelang staat boven ieder individu. Hij heeft mijn beslissing geaccepteerd en we gaan nu kijken naar een oplossing."

Kameroen is nog altijd in de race voor een plek in de volgende ronde van het WK. Daarvoor moeten de Afrikanen wel een enorme stunt bewerkstelligen. Kameroen heeft een overwinning op topfavoriet Brazilië nodig om de achtste finales te bereiken.

Lees ook: Dit is dé reden waarom Onana uit de selectie zou zijn gezet

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen