Farid Azarkan ergert zich aan Louis van Gaal en geeft advies

28 november 2022, 10:12   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Farid Azarkan heeft zondag enorm genoten van een 'wereldpot' van Marokko tegen België (0-2). De fractievoorzitter van DENK is in de dagelijkse WK-show van FC Afkicken echter kritisch op Oranje en vooral Louis van Gaal.

Hakim Ziyech was de man die Azarkan zondagmiddag opvrolijkte. "Ik vond hem vandaag gewoon briljant, een tovenaar. Kijk bijvoorbeeld naar die crospass over de gehele lengte van het veld. En voor die goal van Zakaria Aboukhlal is hij tachtig procent verantwoordelijk."

Het optreden van Van Gaal kon de politicus dus minder bekoren. Of hij nog advies heeft voor de bondscoach? "Ja, dat heb ik wel. Ik zou een iets minder grote mond hebben en iets minder zeggen dat we wereldkampioen gaan worden." Het Tweede Kamer-lid ergert zich aan de uitspraken van Van Gaal over het winnen van de WK-titel. "Dan denk ik joh, bekijk het gewoon wedstrijd voor wedstrijd. Hou eens op met die 5-4-3-2-1-opstelling, ga gewoon eens het oude Nederlandse spel spelen."

Van Basten wekt ergernis

In de liveshow was ook Tim Receveur, speler van Almere City, te gast. De Chesterfield van het Yanmar-stadion liet zijn ergernis blijken, maar dan over de veelbesproken analyse van Marco van Basten die inging op de prestaties van Virgil van Dijk.

Bij de NOS werd Van Dijk aangepakt op zijn manier van leiding geven, maar ook op dat hij in balbezit niet genoeg zou brengen. Over dat laatste valt Receveur. "We moeten juist blij zijn dat we in Nederland zo'n solide verdediger hebben, die weinig risico neemt. En dan gaat hij (Van Basten, red.) het daarop gooien", vervolgt de middenvelder. "Zeg dat dat hij niet kort genoeg dekte. Maar hij komt met dingen die totaal niet relevant zijn. Ik heb mezelf een half uur lopen opvreten voor de TV", besluit de middenvelder van de Keuken Kampioen Divisie-club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen