Duitsland voorkomt ongekende blamage dankzij gouden wissel

27 november 2022, 21:56

Duitsland is er ternauwernood in geslaagd om minimaal een punt te pakken in de tweede groepswedstrijd, waardoor het nog uitzicht heeft op de volgende ronde. Waar invaller Alvaro Morata de Duitsers eerst verder aan het wankelen bracht, was het hun eigen invallende spits Niclas Füllkrug die de bevrijdende gelijkmaker binnenschoot (1-1). 

Na het teleurstellende verlies tegen Japan was Duitsland erop gebrand om vandaag een resultaat neer te zetten. Maar de tegenstander van vandaag, het in bloedvorm verkerende Spaanse elftal was geen gemakkelijke opgave. Toch deed Duitsland zeker niet onder voor de Spanjaarden. De ploegen wisselden elkaar af met het produceren van kansen. Zo dwong Dani Olmo in de zevende minuut Manuel Neuer al tot het uiterste, waardoor de bal uiteindelijk op de lat eindigde.

Waar Spanje veel over de grond wilde opbouwen, poogden de Duitsers met een lange bal de Spaanse verdediging te verschalken. Echt veel leverde dit niet op, maar toch was Duitsland de ploeg die de bal als eerste tegen de touwen kreeg. Uit een vrije trap van Joshua Kimmich kopte Antonio Rüdiger in alle vrijheid de bal binnen. De Nederlandse arbitrage verpestte het Duitse feestje echter snel, toen VAR Pol van Boekel buitenspel constateerde.

Duitsland werd dus verder in de problemen gebracht. Zonder resultaat wordt de volgende ronde halen bijzonder moeilijk, dus moesten er risico's genomen worden. En dat werd beloond. Ook bij Duitsland was het de invallende spits, in de naam van Niclas Füllkrug, die een zeer belangrijk doelpunt achter zijn naam noteerde. Vol overtuiging schoot hij de gelijkmaker in de bovenhoek.

Het was een verdiende gelijkmaker, want Spanje zat in een slordige fase. Het doelpunt van Füllkrug besliste ook direct de eindstand. Door het punt heeft Duitsland nog uitzicht op de volgende ronde, maar dan moeten ze wel winnen van Costa Rica en vooral hopen dat Japan geen punten meer pakt. Spanje lijkt in ieder geval redelijk zeker van de volgende ronde.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Eggie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb een WK spel van 2014 en daarin staat bij een wedstrijd Duitsland - Ghana hoewel ze een rijk WK geschiedenis hebben alleen 1 of 2 keer de tweede wedstrijd in een groepsfase hebben gewonnen van al hun WK's

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wegwezen met die moffen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen