Kudus wil met Ghana afschuwelijk trauma uit 2010 wegpoetsen

27 november 2022, 21:11   Bijgewerkt: 27 november 2022, 21:17

Mohammed Kudus zint op revanche met Ghana. De Afrikanen nemen het vrijdag in de derde poulewedstrijd van het WK voetbal op tegen Uruguay, dat twaalf jaar geleden al de tegenstander was tijdens het WK van 2010 in Zuid-Korea. Die wedstrijd liet een diep litteken achter bij Ghana.

De Afrikanen konden een plek in de halve finale van het wereldkampioenschao destijds ruiken, vooral omdat Asamoah Gyan in de absolute slotfase de winnende treffer op zijn schoen had. Uruguay-spits Luis Suárez bokste de bal echter in extremis uit het doel, door zijn hand te gebruiken. Dat kwam hem op rood te staan en Ghana kreeg een strafschop, maar die werd gemist. In de penaltyreeks won Uruguay alsnog.

"Ook al is hij geen onderdeel meer van het team, tegen Uruguay spelen we ook voor hem", vertelt Kudus aan het Algemeen Dagblad. "Asamoah is een legende. Ik heb interviews gezien waarin hij nog altijd teleurgesteld is. Pas nog. Dat geeft mij en teamgenoten energie om echt voor hem te spelen en te vechten voor sportieve wraak."

Kudus en Ghana wachten nog op het eerste punt in de WK-groepsfase. Afgelopen donderdag waren de Afrikanen hard op weg naar een stunt tegen Portugal, maar de ploeg van Cristiano Ronaldo boekte alsnog een 3-2 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"tijdens het WK van 2010 in Zuid-Korea" De redactionele capaciteiten van FCUpdate hebben echt een dieptepunt bereikt...

Klomklommer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Enige kennis van voetbal is al jaren geen vereiste bij fcupdate. Een dag geen fake news is een dag niet geleefd is het motto.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen