ME moet optreden: fans Marokko zorgen voor chaos in steden

27 november 2022, 19:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supporters van de nationale ploeg van Marokko zorgen na de overwinning tijdens het WK op België voor flink wat onrust, vooral in de grote steden. Duizenden fans gingen na de zege de straat op om samen feest te vieren. Niet snel daarna liep het uit de hand.

Vooral in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag werd de sfeer al snel grimmig. 'Een groep van ongeveer 500 supporters zorgt voor onrust in het centrum van Rotterdam na de wedstrijd Marokko-België. Ze gooien o.a. vuurwerk en glas naar de politie. De ME is aanwezig en voert charges uit', schrijft de politie van Rotterdam op Twitter.

In Rotterdam gaat het om circa vijfhonderd supporters, terwijl het ook op de straten van de andere grote steden druk is. Fans rijden toeterend door de stad en steken veel vuurwerk af. Op het Amsterdamse Mercatorplein is een auto in de brand gestoken. De brandweer moest eraan te pas komen om die brand te blussen.

In Den Haag liep het eveneens uit de hand. "De sfeer is wat grimmiger geworden", vertelt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad. "Het gaat om een grote groep. De politie probeert ervoor te zorgen dat iedereen weggaat." Ook in Brussel gingen Marokkaanse fans de straat op. Daar liep het overigens ook uit de hand omdat supporters van België hun woede uitten.

Lees ook: Marokkaanse fans vieren feest in Den Haag en blokkeren kruispunt

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit heeft gewoon te maken met onze maatschappij en dus 0 met voetbal . Gewoon een excuus om te rellen

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blijft toch een apart fenomeen onder bepaalde supporters groepen. Winnen en dan de boel slopen.

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

sjah het wk blijft een soort wereldoorlog

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slopen is prima,…zolang het maar in Rabat gebeurt. Het is gewoon tuig van de bovenste plank en horen niet in Nederland thuis. Ik hoor liever toeterende auto’s als Turkije heeft gewonnen. Die hebben tenminste het fatsoen om niks te slopen! Het is toch van de zotte als er een auto volledig wordt gesloopt? Wat gaat er wel niet gebeuren als ze verloren hadden? Heb niks met de Belgen maar hoopte van ganser harte dat ze dat volk verslagen hadden.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind dat ze die raddraaiers op moeten pakken schade moeten laten betalen en terug sturen naar marokko dan kunnen ze daar de boel slopen!!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet normaal inderdaad maar wij Nederlanders kunnen er ook wat van hoor .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen