Vertonghen woest na blamage: "Ik kan beter niets zeggen"

27 november 2022, 17:03

Jan Vertonghen was teleurgesteld na de pijnlijke nederlaag van België tegen Marokko. De ervaren verdediger van RSC Anderlecht slikte met zijn land een 0-2 nederlaag, waardoor het bereiken van de achtste finales in Qatar een flinke uitdaging gaat worden.

"Op zich stond het wel goed, want we gaven weinig weg. Maar uiteindelijk slikten we wel twee identieke goals uit een spelhervatting, twee keer bij de eerste paal", begon de oud-Ajacied zijn analyse, geciteerd door Het Laatste Nieuws. "Dat zijn ballen die er nooit in mogen. De eerste keer kwamen we nog goed weg (er werd een goal afgekeurd wegens buitenspel, red.), de tweede keer niet meer."

Lees ook: België slikt nederlaag tegen Marokko

Vertonghen moest zich inhouden. "Er gaat zo veel door m'n hoofd nu, dingen die ik beter niet kan zeggen. We creëerden volgens mij geen enkele kans. Waar het fout liep? Waarschijnlijk vallen we ook slecht aan omdat we te oud zijn, dat zal het nu weer zijn zeker?", klonk het cynisch. "We hebben veel kwaliteit voorin, maar Marokko ook, en bij hen kwam het er vandaag beter uit. Dit is heel frustrerend."

België won de eerste wedstrijd ternauwernood van Canada. Zondagavond komen Kroatië en Canada nog tegen elkaar in actie. In de laatste wedstrijd van de poulefase treft België het taaie Kroatië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen