Triest: compleet mis in Brussel na nederlaag België tegen Marokko

27 november 2022, 16:53

De nederlaag van België tegen Marokko is ontzettend hard aangekomen bij onze Zuiderburen. Na het verlies werd het in onder meer de hoofdstad Brussel ontzettend onrustig. De politie doet zelfs een oproep om de omgeving in een bepaalde wijk van de stad te mijden.

Het Nieuwsblad maakt onder meer melding van de onrust en ook op social media zijn honderden vechtende en rebellerende jongeren te zien die zondagmiddag de straat op zijn gegaan en tegelijkertijd onthutsende beelden delen. Daarbij richten ze grote vernielingen aan en gooien ze projectielen richting de politie (zie onder). Al voor de wedstrijd was het overigens onrustig in op de Anspachlaan en de Brusselse Kleine Ring en dat nam tijdens en na de wedstrijd alleen maar toe.

Er werd gegooid met flessen drank, vuurwerk en andere dingen. Ook werd er straatmeubilair afgebroken door de rebellerende jongeren. Auto's, steps en andere vervoersmiddelen werden in de brand gestoken en er werden verschillende brandjes gesticht. Een cameraploeg van de VRT, die de boel wilde vastleggen, werd zelfs lastig gevallen en bekogeld.

Lees ook: Marokko zorgt voor stunt: 'Ziyech

De politie grijpt momenteel massaal in en roept inwoners van België en Brussel op om niet de straat op te gaan in bepaalde wijken. Met enorme waterkanonnen wordt geprobeerd om de groep jongeren uit elkaar te drijven en de rust weer te laten wederkeren in de hoofstad na het verlies. Burgemeester Philippe Close heeft de acties veroordeeld en laat weten dat hij de politie opdracht heeft gegeven om hard in te grijpen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen