Berghuis gepasseerd door Van Gaal: "Had verwacht te spelen"

27 november 2022, 16:15

Terwijl veel Nederlanders hun onvrede uitten over het resultaat van Oranje tegen Ecuador, heeft Steven Berghuis weinig meegekregen van de negativiteit. Tegenover De Telegraaf vertelt de middenvelder over het verwerkingsproces na zo'n slecht resultaat en het feit dat hij gehoopt had om te spelen.

"Kort na de wedstrijd begrijp ik wel dat mensen een slecht gevoel hebben. Dat hadden wij zelf ook. Maar al vrij snel daarna denk je: we hebben 4 punten en tegen Qatar kunnen we ervoor zorgen dat we naar de volgende ronde gaan", begint de Ajacied relatief optimistisch tegen de krant.

Berghuis probeert het huidige scenario positief in te zien. "Het blijft toch toernooivoetbal. Als we komen waar we uiteindelijk willen komen, spelen we maar zeven wedstrijden. In dat opzicht zijn we nu goed op weg, ook al was het voetbal misschien niet goed, zeker de tweede helft tegen Ecuador niet." Minder goed voetbal hoeft niet meteen een minder goed resultaat te betekenen, dat zag de voetbalwereld ook bij de wedstrijd van Argentinië tegen Mexico. "Zij spelen ook niet geweldig en creëren ook niet kans op kans. Aan twee momenten hadden ze genoeg. Het was zakelijk en steady, maar ik had niet zoiets van 'wow'."

Berghuis gepasseerd

Tegen Ecuador was het Cody Gakpo die een geweldige openingstreffer maakte, Teun Koopmeiners loste nog een waarschuwingsschot. Verder kwam Oranje niet, de ploeg mocht haar handen dichtknijpen met een punt. Dinsdag is Qatar de tegenstander, aan een gelijkspel heeft de formatie van Louis van Gaal genoeg. "Ik had wel gehoopt en verwacht te spelen, maar het is wat het is. Ik vond mezelf tegen Senegal niet uitblinkend, maar wel zakelijk. Dat had ook met mijn positie als 'dubbele 6' op het middenveld te maken. (...) We hebben veel goede voetballers, hopelijk mag ik tegen Qatar weer starten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze man denkt nog steeds op topniveau alle posities goed te kunnen invullen . In de eredivisie kom je er nog vaak mee weg ,in de cl en een wk tegen redelijke teams niet Maar het is en zal nooit een middenvelder worden . Je geeft berghuis een vinger en meneer neemt het over . Gaat zwerven en bemoeid zich met alles .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen