De Roon had hilarische tweet wel besproken, KNVB volgt voorbeeld niet

27 november 2022, 13:08

Marten de Roon kijkt tevreden terug op de tweet die hij plaatste na de eerste zege van het Nederlands elftal op Senegal. De middenvelder photoshopte de OneLove-armband bij alle Oranje-spelers op het shirt en nam daarmee de FIFA de maat, omdat zij verboden hadden de band te dragen. Volgens de routinier is het goed ontvangen in de spelersgroep.

"Wij staan achter de OneLove-campagne. We wilden als ploeg iets duidelijk maken, wat soms moeilijk is hier. Ik heb het op een leuke, luchtige manier gedaan, die wel wordt gehoord", lichtte De Roon tegenover de NOS zijn beslissing toe. "Het was mijn eigen idee, maar je moet het wel even overleggen. Iedereen vond het geweldig. Daarna kwam de focus te liggen op het doorkomen van de groepsfase."

Geen aanvoerdersband voor de KNVB

Het was wellicht een goed voorbeeld voor de KNVB, die besloten heeft om de OneLove-armband niet te dragen tijdens de laatste groepswedstrijd van Oranje in Qatar. De leiding van de KNVB gaat 'slechts' het regenboogspeldje dragen, waar vertegenwoordigers van België en Duitsland eerder nog de aanvoerdersband droegen. "Dan lijkt me zo'n speldje toch iets chiquer dan zo'n band", zei directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen over het besluit van de KNVB. Wat sportminister Conny Helder doet bij het bezoek, is nog niet bekend.

Lees ookDe Roon gebruikt photoshopskills voor sneer aan FIFA

Verder verscheen Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, voor de camera van de Oranjewinter en werd daarin ook gevraagd naar de situatie in Qatar én over de stemming voor het WK in 2030, dat men in Saudi-Arabië wil gaan houden. Daaraan werkt Nederland in elk geval niet in mee, verzekerde De Jong (zie onder). "We gaan in ieder geval niet op ze stemmen. Het kan alleen gebeuren als de mensenrechtensituatie verbeterd is, dat er gelijkheid is, dat er goede omstandigheden voor de arbeiders zijn en dat de positie van de LHBTIQ+ gewaarborgd is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen