'Verlosser' Messi roert assistent-coach Argentinië tot tranen

27 november 2022, 10:48

Lionel Messi (35) is in eigen land al na de tweede wedstrijd op het WK tot de verlosser benoemd van Argentinië. De kleine aanvaller was met een doelpunt en assist van doorslaggevende kracht tegen Mexico en kreeg in eigen land daardoor lovende kritiek. Bovendien kwam hij door deze wedstrijd exact op gelijke hoogte met legende Diego Maradona.

Het Argentijnse medium Olé stelt dat Messi 'in verlossersmodus' verkeert momenteel en beloont zijn optreden dan ook met een acht. TyC Sports ('Hij nam het team duidelijk bij de hand met een geweldig doelpunt') kwam tot hetzelfde cijfer en Clarín geeft de aanvaller van Paris Saint-Germain zelfs nog een punt hoger. 'Zijn rake schot zorgde voor verlossing in heel Argentinië.'

Met zijn treffer zorgde hij niet alleen voor veel emoties in zijn thuisland, lovende kritieken en voor een groot feest na de wedstrijd in de kleedkamer, maar assistent-coach Pablo Aimar – die in het verleden het grote voorbeeld was voor Messi – werd zelfs duidelijk emotioneel na het doelpunt (zie onder). "Het geeft aan hoe het voetbal in Argentinië wordt beleefd", steunde bondscoach Lionel Scaloni zijn rechterhand. 

Messi versus Maradona

Door zijn doelpunt tegen Mexico kwam Messi bovendien exact op gelijke hoogte met Maradona. In zijn 21ste WK-wedstrijd maakte hij zijn achtste doelpunt op het eindtoernooi en dat zijn exact dezelfde cijfers als Pluisje behaalde. "Het belangrijkste is dat Argentinië geniet van het zien spelen van Messi. Zelfs de Mexicanen genieten ervan om hem te zien spelen", aldus Scaloni, die lovend was over zijn elftal. "Als ik het moet analyseren, dan zou ik elke speler een tien geven, omdat ze een heel moeilijke wedstrijd hebben gespeeld tegen een grote rivaal. Ik ben trots en enthousiast over wat de spelers hebben gedaan." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen