Van der Meijde hard voor 'zwakkelingen' Oranje: "Echt amateuristisch"

26 november 2022, 22:41

Andy van der Meijde is niet te spreken over het Nederlands elftal. De zeventienvoudig international van Oranje hoopt dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal snel wakker schiet in Qatar. Anders verwacht Van der Meijde dat het toernooi van Oranje niet lang meer gaat duren.

"Wat is het slecht, hè? Dat is niet normaal", aldus Van der Meijde tegenover Vandaag Inside. "Het is echt amateuristisch, hoor! Helemaal bij het Nederlands elftal, gisteren. Ik weet niet wat er aan de hand was, maar volgens mij moet Van Gaal de vrouwen niet meer uitnodigen. Alle energie was weg. Er zat helemaal niks in. Echt amateurs gewoon, man! Ze konden nog geen bal naar elkaar toespelen. En buiten de goal van Gakpo hebben ze geen kans gecreëerd. Het was echt heel erg slecht. Zo word je nooit wereldkampioen."

Lees ook: Van Dijk pareert kritiek op Oranje: "Genoeg pitbulls in de groep"

Van der Meijde verwacht dat Oranje wel gewoon door de groepsfase gaat komen. De laatste wedstrijd tegen Qatar moet in principe geen problemen opleveren, al zal de houding van de spelers wel moeten veranderen. "Als ze net zo spelen als tegen Ecuador, dan wordt het weer gelijk. Godsamme, wat een zwakkelingen zeg. Maar als je van Qatar niet wint, hoor je niet thuis op het WK. Dan moet je gewoon je spullen pakken en lekker naar huis gaan. Nee, maar van Qatar moet Oranje wel winnen. Daar ben ik ook niet zo bang voor."

Steven Berghuis

Terwijl bondscoach Van Gaal nog veel puzzelt met zijn opstelling vindt Van der Meijde dat een speler altijd mee moet doen. Ik denk dat ze gewoon 4-3-3 moeten spelen, met buitenspelers die een actie kunnen maken. En ik vind dat Berghuis altijd moet spelen. Hij is de man met de creatieve passes, hij is slim en kan een bal wegleggen. Dat mis je gewoon. Frenkie is een speler die de bal aan de voet heeft en hem brengt, terwijl Berghuis een goede steekpass of indraaiende voorzet kan geven. Hij kan ook een goal maken, dat moet je gewoon hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het blijft lachwekkend om Van der Meijde dit soort uitspraken te horen doen als je terugkijkt op zijn instelling in zijn eigen loopbaan.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Das met v/d Gijp toch ook als die zijn dag niet had liep hij ook geen meter extra ha ha

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben ook niet zo van de "van der Meijden" fanclub, maar wat hij zegt over Frenkie snijdt wel hout. Wat is nu eigenlijk het rendement en het surplus van Frenkie? Bal aannemen, lopen,draaien, lopen,draaien, lopen en passje naar links/rechts/achteren.....Kom op zeg!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen