Lewandowski in tranen na doelpunt: "Ik heb mijn droom vervuld"

26 november 2022, 19:30   Bijgewerkt: 26 november 2022, 19:36

Robert Lewandowski maakte zaterdagmiddag zijn eerste WK-doelpunt namens Polen. De doelpuntenmachine was tegen Saudi-Arabië met een treffer en assist erg belangrijk voor zijn land. De routinier kon na zijn doelpunt in de slotfase zijn tranen niet meer bedwingen.

"Ik heb mijn droom vervuld", vertelde een emotionele Lewandowski na de wedstrijd tegenover TVP Sport. "Natuurlijk komt het team op de eerste plaats. Maar ik ben een spits en in mijn achterhoofd ben ik altijd bezig met het maken van doelpunten. Ook al lukte het al om een assist te geven, toch bleef ik hopen op het doelpunt. Deze treffer op het WK heeft mijn grote droom laten uitkomen."

Lees ook: Polen legt druk bij Messi en Argentinië met zege op stuntploeg

Polen deed tegen Saudi-Arabië uitstekende zaken door met 2-0 te winnen. "Verdedigend speelden we heel goed. We hadden de tegenstander misschien nog meer op het middenveld moeten afjagen en onder druk houden. Daarin hadden we agressiever moeten zijn. We wilden deze wedstrijd graag controleren en het is goed dat we ons hoofd koel hebben weten te houden. Ik weet zeker dat we nog meer gaan laten zien."

Polen speelt nog tegen Argentinië

Door de overwinning komt Polen na twee wedstrijden op vier punten. Het eerste duel met Mexico eindigde namelijk in een 0-0 gelijkspel. De ploeg van bondscoach Czeslaw Michniewicz sluit de groepsfase af met een kraker tegen Argentinië. Die wedstrijd staat voor aanstaande woensdag (20.00 uur) op het programma. Mexico en Argentinië azen ook op een ticket, terwijl Saudi-Arabië tevens door hoopt te gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen