Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wijndal over entree bij Ajax: "Dat is verschrikkelijk als Ajacied"

Wijndal over entree bij Ajax: "Dat is verschrikkelijk als Ajacied"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 november 2022 – Owen Wijndal heeft zijn eerste half jaar als speler van Ajax achter de rug. De linkervleugelverdediger kwam afgelopen zomer over van AZ en wist in de Johan Cruijff ArenA zijn stempel nog niet echt te drukken. Mede door een aantal blessures is Wijndal zeker nog geen vaste waarde bij Ajax.

"Dan verandert er natuurlijk een hoop", aldus Wijndal over zijn transfer op de clubwebsite. "Ajax is qua spelopvatting vrijwel hetzelfde als AZ, maar het is hier allemaal keer tien. Dat was nieuw voor mij, al gaat het inmiddels goed. Het is ook een van de leukste dingen in het voetbal. Het is ook nieuw om met veel ervaren jongens te spelen. Die hebben al veel in de Champions League gespeeld, van die spelers kan ik veel leren. Als je in een nieuwe groep komt, moet je altijd eerst je plek vinden."

Lees ook: Bogarde niet in contact met Ajax: "Koeman zou moeten bellen"

Ajax werd echter uitgeschakeld in de Champions League en is momenteel de nummer twee van de Eredivisie achter koploper Feyenoord. Vooral de pijnlijke nederlagen in Europa deden pijn bij Wijndal. "Dat soort wedstrijden zijn natuurlijk verschrikkelijk als Ajacied. Je ziet het team soms naar beneden gaan tijdens een wedstrijd. Het zijn de wedstrijden waar je voor voetbalt. Als je dan niet kan laten zien wat je in huis hebt, dan is dat verschrikkelijk. De teleurstelling overheerst dan."

Oranje zat er niet in voor Wijndal
Terwijl het Nederlands elftal momenteel actief is op het WK, is elfvoudig international Wijndal in Amsterdam. De verdediger werd door bondscoach Louis van Gaal niet uitgenodigd voor Oranje. "Daar kon ik me al op voorbereiden", erkent Wijndal. "Ik raakte geblesseerd op het moment dat de voorselectie kwam. Daar zat ik al niet bij en volgens mij is de regel dat je daar sowieso bij moest zitten om opgeroepen te kunnen worden voor het WK. Daar baalde ik natuurlijk van." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd