Hazard is overtuigd: "België kan het WK winnen als ik goed speel"

26 november 2022, 16:45

Eden Hazard denkt dat België in staat is om het WK als winnaar af te sluiten. De aanvoerder van de Rode Duivels weet dat het zijn eigen niveau en dat van belangrijke ploeggenoten omhoog moet. België kan zondagmiddag tegen Marokko een grote stap zetten naar de knockout-fase.

Hazard werd in het eerste groepsduel met Canada (1-0 overwinning) na een uur spelen al vervangen. Er is de laatste maanden veel kritiek op de aanvaller van Real Madrid. "Als ik tegen Marokko niet goed speel, zeggen we weer: 'Het is voorbij met Eden'. Het is aan mij om iedere wedstrijd goed te spelen, zodat iedereen tevreden kan zijn en we ons als team kunnen laten zien. Als ik goed speel, kan België het WK winnen. Als ik minder goed ben, dan wordt het moeilijk", tekende L'Équipe op uit de mond van Hazard.

Lees ook: Vertonghen aan vooravond derde WK: "Kan twijfel wel begrijpen"

Er is al maanden twijfel over de fitheid van de aanvaller, die in totaal al 124 interland speelde. Hij werkt naar eigen zeggen hard om snel fit te zijn. "We hebben een medische staf mee naar Qatar en die levert geweldig werk. Natuurlijk kan ik beter, maar dat geldt voor het hele team. Ik voelde me goed tegen Canada en wil graag spelen. Dat is belangrijk voor mij. Ik heb het altijd gezegd. Hoe meer wedstrijden ik speel, hoe beter het zal gaan", aldus de aanvaller, die 33 keer scoorde voor zijn land.

België treft Marokko

Zondagmiddag trappen België en Marokko om 14.00 uur af voor hun tweede groepswedstrijd. De Belgen wonnen hun eerste duel moeizaam met 1-0 van Canada, terwijl de Marokkanen een punt pakten tegen Kroatië. Bij een overwinning kan de ploeg van bondscoach Roberto Martínez een grote stap zetten richting de knockout-fase van het WK. Romelu Lukaku is zo goed als zeker nog niet van de partij. Hij is nog altijd niet fit genoeg om te starten. De Belgen hopen hem in de derde wedstrijd te kunnen opstellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen