Praat mee: kreeg Saoedi-Arabië een terechte strafschop?

26 november 2022, 14:59

Het is Saoedi-Arabië niet gelukt om vlak voor rust op gelijke hoogte te komen met Polen. De grote verrassing van de eerste speelronde op het WK kreeg een controversiële strafschop, die gekeerd werd door Wojciech Szczesny.

De penalty werd gegeven na een tikje van Krystian Bielik tegen het been van Saleh Al-Shehri. Laatstgenoemde ging als een stervende zwaan neer, maar kreeg in eerste instantie nul op het rekest bij Wilton Sampaio. Na ingrijpen van de VAR werd de bal alsnog op de stip gelegd.

Salem Al-Dawsari faalde vervolgens oog in oog met Szczesny. De Poolse doelman keerde de penalty en voorkwam daarna ook dat de rebound erin ging.

Polen was even daarvoor op voorsprong gekomen uit een van de spaarzame kansen van de eerste helft. Piotr Zielinski schoot raak op aangeven van Robert Lewandowski.

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De scheids gaf hem op advies van de VAR. Als hij hem niet geeft, wat zijn eerste beslissing was kun je ook niets zeggen. Als je de beelden ziet, zie je dat de verdediger de aanvaller raakt,nadat de bal weg is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen