Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Australië mag dromen en lijkt WK-lot van Tunesië te beslechten

Australië mag dromen en lijkt WK-lot van Tunesië te beslechten

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 november 2022 – Het wordt voor Tunesië een heel lastig verhaal om de knock-outfase van het WK in Qatar te bereiken. De Tunesiërs konden de uitstekende start tegen Denemarken (0-0) zaterdag geen vervolg geven tegen Australië. Een doelpunt van Mitchell Duke deden de Noord-Afrikanen de das om. Tunesië moet zodoende woensdag winnen van Frankrijk om kans te maken op een plek in de achtste finale.

In een waar voetbalgevecht gingen beide ploegen vol voor de overwinning. De wedstrijd kwam langzaam op stoom. Australië had in de openingsfase de overhand, maar tot echte kansen leidde dat niet. De eerste mogelijkheid kwam op naam van Mohamed Dräger die de bal ruim over schoot. Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans wel raak: een voorzet van oud-Spartaan Craig Goodwin werd binnengekopt door Duke. 

Na de voorsprong behield Australië het initiatief. The Socceroos kregen voor rust nog kansen via Jackson Irvine en Duke, maar dat leverde geen tweede doelpunt nog. Tunesië kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit.  Zo leek Dräger vrij in te kunnen schieten, maar greep Harry Souttar greep uitstekend in. Youssef Msakni kreeg ook nog een aardig kans om met een gelijkmaker de kleedkamer in te gaan, maar hij schoot de bal naast. 

Australië onder druk 
Na de thee probeerde Tunesië de druk op te voeren. Dat de ploeg van trainer Jalel Kadri druk zette, was te merken bij de Australiërs. Zij kregen de bal niet weg in de eerste minuten van de tweede helft. Na die fase te hebben overleefd, konden de Australiërs weer denken aan aanvallen. Meer dan een paar gevaarlijke voorzetten leverde dat niet op.

Na de uitbraken van Australië, nam de Tunesische druk weer toe. Mathew Ryan redde uitstekend na een schot van Mathew Ryan, maar had verder relatief weinig te doen. De ene na de andere Tunesische aanval kwam voorbij, maar echt grote kansen leverde dat niet op. Daardoor blijft Tunesië op één punt staan en stijgt Australië met drie punten naar de derde plaats. De andere tegenstanders in de groep, Frankijk en Denemarken, komen later op de dag tegen elkaar in actie.

Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd