Enorme stunt: ADO Den Haag haalt Advocaat binnen als coach

25 november 2022, 22:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een gigantische stunt: Dick Advocaat (75) wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De ervaren coach wordt de opvolger van de ontslagen Dirk Kuyt in de Hofstad. In het tv-programma de Oranjewinter werd dat nieuws naar buiten gebracht, maar is bij Omroep West even daarna bevestigd door directeur Edwin Reijntjes. Daarmee keert de Kleine Generaal voor de zoveelste keer terug uit zijn voetbalpensioen. 

Nadat het bericht besproken werd op het tv-programma, kwam het ook via de andere kanalen naar buiten. "De kans is zeer groot dat ik het ga doen, ja", zei Advocaat op de tv-zender. Dat is opmerkelijk, omdat hij al meermaals aangegeven heeft niet meer beschikbaar te zijn als clubcoach. Desondanks vroeg ADO Den Haag of hij terug wilde keren bij de club waar hij als voetballer zijn profloopbaan begon. Mogelijk is dat ook de reden dat hij besloten heeft om toch nog een keertje in te stappen als interim-coach.

Said Bakkati wordt naar verluidt de assistent-trainer van Advocaat, zo schrijft Omroep West. Reijntjes heeft al laten weten dat de oude oefenmeester het seizoen inderdaad afmaakt in de Eerste Divisie. Dat ADO Den Haag het zo lastig heeft op het tweede niveau van Nederland, daar ligt Advocaat niet wakker van, zo liet hij weten. "Juist dat maakt het best wel interessant en ik volg de club nog steeds", liet Advocaat weten. 

Resultaten ADO Den Haag

Voor ADO Den Haag was de korte WK-break reden om van coach te switchen en te hopen dat er een kentering zou komen in de resultaten. Met de zeventiende plaats en zestien punten uit zestien wedstrijden wordt het moeilijk om de play-offs nog te halen voor Advocaat. Anderzijds is het verschil met nummer tien Jong Ajax nog wel klein (vijf punten). De presentatie volgt vermoedelijk snel, waarna hij los kan met Almere City FC-uit als eerste klus.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dit zal weleens een goeie zet kunnen zijn van ADO om Dick voor de groep te zetten. De kans dat hij het op de rails krijgt zal er zeker zijn, hij is een doorgewinterde coach die precies weet wat hij moet doen. Bij ADO is het altijd rumoerig en daarom lastig om als beginnende trainer te starten vandaar dat de kans groot was dat Dirk Kuijt het niet zou redden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

elke trainer is afhankelijk van het materiaal en van wat ik gezien heb is het echt een ongebalanceerd team . Dat ook nog totaal niet presteert . Het is voor ado zeker een goede zet om dick te brengen maar laat ie ook wat ervaren spelers met zich meetrekken dan heb je een begin om iets te kunnen doen daar.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dickie.. waar begin je nu weer aan?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen