Van Dijk geprikkeld na kritiek: "Van Basten is nooit positief"

25 november 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig bondscoach Marco van Basten uitte na het gelijkspel van Oranje tegen Ecuador stevige kritiek op de Nederlandse aanvoerder Virgil van Dijk. Die heeft inmiddels een eerste reactie gegeven op de woorden van San Marco.

Van Basten vond onder meer dat Van Dijk meer verantwoordelijkheid had moeten nemen in balbezit. "Hij moet zorgen dat er tempo in komt, maar hij speelt elke bal naar Aké of Timber die het dan maar allemaal moeten doen", zei hij onder meer bij de NOS. "Hij moet het heft in handen nemen en het tempo opvoeren, want het gaat gewoon veel te langzaam", voegde hij daaraan toe.

Van Dijk werd in de catacomben door Voetbal International geconfronteerd met de uitspraken van Van Basten. "Hij is volgens mij nooit positief, dus wat moet je er dan mee?", vroeg de verdediger van Liverpool zich af. "Het is makkelijk om vanuit Hilversum een analyse te maken."

Lees ook: Marco van Basten in vurig betoog vernietigend over Virgil van Dijk

Toch erkende Van Dijk dat zijn spel te wensen over liet tegen Ecuador. "Ik wil niet zeggen dat ik een fantastische wedstrijd speelde, totaal niet zelfs." De harde woorden van Van Basten gaan er bij hem echter alsnog niet in. "Maar de dingen die gezegd worden over dat ik faalde als aanvoerder: wat moet je daarmee? Ik sta altijd vooraan, ik leid het team op de beste manier mogelijk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch heeft van Basten gelijk. Opbouwend laat van Dijk helemaal niets zien, het is altijd op safe, of een ander de bal toespelen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen