Van Gaal benoemt lichtpuntjes bij spelers van Oranje

25 november 2022, 19:44

Louis van Gaal is blij dat het Nederlands elftal nog een gelijkspel uit het vuur heeft gesleept tegen Ecuador. De bondscoach erkende dat Oranje niet goed speelde, maar was blij dat er op karakter alsnog een remise over de streep getrokken werd. In de analyse na de wedstrijd beschermde hij zijn spelers volop en benoemde hij twee spelers die het in elk geval goed deden.

De eerste was Nathan Aké. "Hij was de vrije man. Die had eerder initiatief kunnen nemen, maar dat heeft hij na de pauze ook gedaan. Ik vond dat Aké een goede wedstrijd speelde, maar als het hele elftal niet de eigen kleur kan vinden, dan wordt het moeilijk", wist Van Gaal, die Andries Noppert wederom 'foutloos' vond spelen. "En Frenkie de Jong werd gekozen tot man van de wedstrijd, dus we hebben toch iets goed gedaan."

Maar over de hele linie deed Nederland het niet goed, zei Van Gaal. "Zeker in balbezit hebben we weer een slechte ouverture gegeven. Ecuador was in principe feller in de duels en wonnen elk duel. Dan krijg je een moeilijke wedstrijd", analyseerde Van Gaal, die Oranje aan de bal opnieuw onvoldoende vond. "De goal geven we ook makkelijk weg. Wij hadden de bal in de voeten."

Dat Oranje ondanks de zwakke wedstrijd nog een resultaat eruit sleepte, stemde de keuzeheer dan ook tevreden. "Het is knap hoe we het hebben uitgespeeld", zei Van Gaal, die vlak voor tijd overstapte op Plan B, om de wedstrijd over de streep te trekken - wat hij normaliter gebruikt om een duel te winnen. "De verdediging staat, op het middenveld moet ik op zoek naar de juiste balans. En voorin ook. We gaan werken aan de balans in balbezit."

Lees ook: Oranje zet ultiem pijnlijk negatief record neer en doet het minder dan Qatar

De vragensteller bij de NOS was kritisch richting Van Gaal, die weigerde cijfers te geven aan zijn elftal. "Ik ga mijn spelers niet afvallen. We hebben in de Nations League laten zien dat we goed in balbezit kunnen spelen, dus ik ben niet zo somber. Bovendien hebben we al achttien duels niet verloren onder mijn leiding. Misschien zou de Nederlandse media het eigen team meer moeten steunen", deed hij een opmerkelijke suggestie.

"We hebben vier punten, staan bovenaan en hebben het in eigen hand. Dat we de eerste twee wedstrijden niet zo goed waren, wil niet zeggen dat het de volgende wedstrijd ook zo is", besloot de bondscoach, die aankondigde op zoek te gaan naar de juiste balans op het middenveld en voorhoede. In de eerste twee duels op het WK in Qatar lijkt die in elk geval nog niet gevonden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

NL wordt ieder toernooi kampioen, althans dat denken wij altijd ! De waarheid is dat we steeds veel te kort komen om ons te meten met de echte toplanden. Denk dat van Gaal zich nog wel eens achter zijn oren krabt met zijn uitspraken.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bescheidenheid siert de mens en als Van Gaal iets niet is dan is het wel bescheiden. Dat hij zijn spelers niet afvalt is logisch maar hij heeft zelf de lat heel hoog gelegd met zijn uitspraken over wereldkampioen worden. Gezien het spel van oranje in de eerste twee wedstrijden zou ik in zijn plaats niet zo hoog van de toren blazen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als je dat vs ziet. Dan heeft nederland het daar knap lastig mee

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als Nederland zo blijft spelen dan hebben ze het met elke tegenstander lastig. Eens houd het geluk een keer op.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Precies. Ze hebben nog steeds niet door dat de nations league geen graadmeter is . De tegenstanders nu sterven voor hun land .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen