Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van der Vaart: "Ik denk dat dit voor Frenkie veel beter is"

Van der Vaart: "Ik denk dat dit voor Frenkie veel beter is"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 november 2022 – Rafael van der Vaart denkt dat bondscoach Louis van Gaal er verstandig aan heeft gedaan om Teun Koopmeiners als partner van Frenkie de Jong op het middenveld te kiezen. Koopmeiners krijgt tegen Ecuador de voorkeur boven Steven Berghuis, die tegen Senegal aan de aftrap verscheen.

"Wij leggen de lat voor Frenkie heel hoog", zegt Van der Vaart als hij bij de NOS in gesprek met Tom Egbers de opstelling van het Nederlands elftal analyseert. "In de eerste helft tegen Senegal was hij onze beste man, maar op een gegeven moment leed hij veel balverlies. Dat heeft hij wel vaker als hij veel dribbelt. De spelers van Senegal zaten ook kort op hem. Niemand hield de restverdediging in de gaten, maar dat zal nu wel zo zijn. Ik denk dat dit voor Frenkie veel beter is."

Lees ook"Drie wijzigingen is veel, dat zegt dat Van Gaal niet tevreden was"

Van Gaal onthulde in aanloop naar de aftrap dat Memphis Depay halverwege de wedstrijd binnen de lijnen zal komen. Voor wie is nog niet bekend. Van het drietal Steven Bergwijn, Cody Gakpo of Davy Klaassen zal er waarschijnlijk één hoogstens 45 minuten spelen. "Wie het minste speelt, gaat er dus af. Dat is geen lekker begin voor die gasten. Ik zou dat niet doen", zegt Van der Vaart over de uitspraak van de bondscoach.

Volgens Pierre van Hooijdonk heeft Van Gaal op het moment dat hij tekst en uitleg moet geven over de Oranje-opstelling zijn argumenten altijd klaar staan. "Hij pakt het argument dat hem het beste uitkomt", stelt de oud-aanvaller, die bijval krijgt van Marco van Basten. "Zo kun je van alles wat maken. Het zijn principe leuke gesprekken, maar het heeft weinig zijn. Hij gaat zijn eigen gang, wat zijn goed recht is."

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd