Dest koos voor de VS, maar volgt ook Oranje nog op de voet

25 november 2022, 12:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sergiño Dest had tijdens dit WK ook voor Nederland kunnen uitkomen. In plaats daarvan speelt hij het toernooi nu als international van de Verenigde Staten. En van die beslissing heeft hij beslist nog geen spijt, verzekerde hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Het was een keuze op zowel gevoel als verstand", zo blikte de oud-Ajacied - tegenwoordig speler van AC Milan - terug. "En dat is nog steeds hetzelfde. Spelen voor de Verenigde Staten voelt altijd goed. Het eerste, grote doel was kwalificatie voor dit WK. Dat is gelukt, dus ik kan wel zeggen dat mijn verwachtingen zijn uitgekomen."

Wat we dit toernooi van de VS mogen verwachten? "We hebben zeker een aantal behoorlijk talentvolle en goede spelers die op een hoog niveau in Europa uitkomen. Een gouden generatie? Dan moeten we resultaten boeken waarmee we dat stempel verdienen. Dat moeten we de komende jaren nog maar laten zien, om te beginnen op het WK."

Oranje

Hoewel hij dus niet voor Oranje koos, volgt de in Almere geboren Dest de ploeg wel nog op de voet. "Ik heb met veel jongens samengespeeld bij Ajax. Met veel van hen heb ik ook nog contact. Ook daarom gun ik ze het beste. Tenzij ze tegen ons spelen natuurlijk." Dat laatste zou in de achtste finale al kunnen gebeuren wanneer Nederland in de groep eerste wordt en de VS tweede, of andersom. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen