Scorende Bukari schrikt van ophef: "Niet respectloos naar Ronaldo"

25 november 2022, 09:19

Osman Bukari was donderdag uitzinnig van vreugde toen hij Ghana terug in de wedstrijd schoot in de spannende slotfase tegen Portugal. Hij vierde dat op een opvallende manier, namelijk met de iconische celebration van tegenstander Cristiano Ronaldo. Op social media heeft dat flink wat stof doen opwaaien.

Veel fans van de Portugese nationale ploeg en/of Ronaldo zelf vonden de actie van Bukari namelijk respectloos richting de vedette. Zij zagen het kopiëren van zijn celebration als een sneer. Zo was het echter beslist niet bedoeld, verzekerde de Ghanees. Via Twitter liet de doelpuntenmaker van zich horen.

Lees ook: Ghanees scoort tegen Portugal en doet Ronaldo-celebration

'Ik heb gemerkt dat mijn celebration heeft geleid tot reacties dat ik respectloos zou zijn tegenover Ronaldo. Dat klopt niet. Ik ging op in mijn emotie; scoren voor mijn land tijdens mijn WK-debuut. Dat leidde tot deze celebration. Ik ben opgevoed om niet respectloos te zijn tegenover ouderen, laat staan tegenover een van mijn idolen.'

Portugal - Ghana 3-2

De treffer van Bukari leverde Ghana - buiten een razendspannende slotfase - overigens niets op. Het bleef bij 3-2, waardoor poulefavoriet Portugal met de schrik vrij kwam. Uruguay en Zuid-Korea zijn de andere twee tegenstanders in groep H.

Lees ook: Portugal na spectaculaire tweede helft nipt langs Ghana

Reacties

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sommige personen gebruiken echt alles om een relletje te creëren. Gewoon zielig. En al deed hij het om Ronaldo pissig te maken...Rinaldo heeft toch niet het patent op zo'n vreugdessprongetje?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen