Vermoedelijke basiself Oranje: Van Gaal kiest twee nieuwe namen

25 november 2022, 07:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal gaat tegen Ecuador twee wijzigingen doorvoeren ten opzichte van het openingsduel tegen Senegal. Dat is althans de verwachting na de voorbereiding van de afgelopen dagen. Jurriën Timber en Davy Klaassen zullen in de tweede wedstrijd van dit WK aan de aftrap verschijnen.

Timber leek sowieso wel op een basisplaats te kunnen rekenen tijdens dit WK, maar tegen Senegal achtte de bondscoach Matthijs de Ligt een beter geschikte optie. De verdediger van Bayern München kende echter geen gelukkig optreden en de verwachting is dan ook dat Timber 'gewoon' terug zal keren in de basis.

Ook Klaassen mag naar verluidt rekening houden met een basisplaats in het tweede groepsduel. Hij zal op zijn vertrouwde tienpositie spelen, waarbij de vraag alleen nog is wie daar het slachtoffer van wordt. In principe is dat Cody Gakpo, maar het kan ook dat de maker van het eerste Oranje-doelpunt op dit WK doorschuift naar de voorhoede. In dat geval lijkt Vincent Janssen het kind van de rekening te worden.

De overige negen namen zijn naar alle waarschijnlijkheid dezelfde als afgelopen maandag. Nederland en Ecuador trappen vanmiddag (vrijdag) om 17.00 uur af. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Berghuis, Klaassen, F. de Jong; Gakpo, Bergwijn

Met welke elf namen zou jij aantreden tegen Ecuador? Deel jouw favoriete elf in de reacties hieronder!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen