Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Oranje-afvaller schiet frustratie om mislopen WK van zich af

Oranje-afvaller schiet frustratie om mislopen WK van zich af

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Borussia Dortmund is zonder WK-gangers als Youssoufa Moukoko en Jude Bellingham afgereisd naar Azië. In Singapore werkte het donderdag een oefenduel af met Lion City Sailors. Donyell Malen maakte een hattrick en ook een andere Nederlander liet zich zien. 

De Duitsers wonnen het duel met 2-7. Malen, die tot de dertien afvallers voor de WK-selectie behoorde, produceerde in de eerste helft drie treffers. Daarmee liet hij zien klaar te zijn voor de tweede helft van het seizoen. In de laatste maanden voorafgaand aan het WK was hij regelmatig basisspeler bij de nummer zes van de Bundesliga. 

Toch kwam Malen alleen in het bekerduel met 1860 München in juli een keer tot scoren voor zijn club. Zijn achterblijvende productie is ongetwijfeld een reden voor Louis van Gaal geweest om hem thuis te laten. Malen speelde tot nu toe negentien interlands voor Oranje, waarin hij vier keer tot scoren kwam. Op het EK van vorig jaar kwam hij elke wedstrijd in het veld en leverde hij met twee assists in de groepsfase nog een aanzienlijke bijdrage aan het bereiken van de achtste finale, waarin werd verloren van Tsjechië. 

De tweede en derde treffer van Malen werden voorbereid door een minder bekende landgenoot: Jayden Braaf. De 20-jarige spits die in Nederland in de jeugd van Ajax en PSV speelde vertrok in 2019 naar Manchester City maar wist daar niet door te breken. Nadat de Engelse club hem vorig seizoen verhuurde aan Udinese, waar hij ook niet aan spelen toekwam. Afgelopen zomer stapte hij transfervrij over naar het tweede elftal van Dortmund, waar hij nog wacht op zijn debuut in de hoofdmacht.  Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd