Ghana woest op arbitrage na makkelijke strafschop voor Ronaldo

24 november 2022, 20:36

Hét moment van het duel tussen Portugal en Ghana was misschien wel de strafschop waaruit Cristiano Ronaldo de score opende. De Ghanezen waren na afloop woedend op de Amerikaanse scheidsrechter en VAR over de manier waarop die werd gegeven. 

Ronaldo ging gretig liggen na minimaal contact met verdediger Mohammed Salisu. Scheidsrechter Ismail Elfath wees direct gedecideerd naar de stip en werd vervolgens niet gecorrigeerd door de VAR, zijn landgenoot Armando Villarreal. "De scheidsrechter gaf een penalty die er geen was. Dat zag iedereen", zei de Ghanese bondscoach Otto Addo in zijn eerste reactie tegenover beIN Sports. 

De in Duitsland woonachtige trainer spreekt hardop zijn twijfels uit bij de beslissing om de bal op de stip te leggen. "Waarom? Alleen omdat het Ronaldo is?", vroeg hij zich hardop af. Ook de beslissing van de videoscheidsrechter om niet in te grijpen kon niet op goedkeuring rekenen van Addo. "Ik weet niet waarom de VAR niets deed, er was geen uitleg." Na het terugzien van de beelden was Addo helemaal ontzet: "Het was zelfs een overtreding op ons!"

Lees ook: Voetbalwereld woest: Portugal krijgt zéér goedkope penalty

Mede door de benutte strafschop van Ronaldo won Portugal het duel uiteindelijk met 3-2. Ghana maakte vrijwel uit het niets twee treffers en had in de absolute slotfase zelfs nog kans op een punt toen de Portugese doelman schutterde, maar staat met lege handen. In de overgebleven groepsduels tegen Uruguay en Zuid-Korea moet het nu gebeuren voor de Ghanezen. Tegen de Zuid-Amerikanen is Ghana sowieso extra gebrand op een zege, zo bleek eerder deze week

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was niet de enigste arbitrale dwaling. In de wedstrijd Uruguay - Cameroon werd een zuivere penalty niet gegeven. en floot hij veel in het voordeel van Uruguay

Deblauwe
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sorry Cameroon moet zijn Zuid Korea

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Schandalige beslissing.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen