Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cristiano Ronaldo na winst op Ghana wéér twee records rijker

Cristiano Ronaldo na winst op Ghana wéér twee records rijker

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Portugal won eerder op de donderdag het eerste WK-duel nipt van Ghana. Cristiano Ronaldo (37) opende na 65 minuten vanaf de strafschopstip de score, waardoor hij opnieuw een record aan zijn indrukwekkende palmares kan toevoegen. Zijn verkiezing tot Man of the Match was zelfs goed voor een tweede record van de avond. 

Door zijn treffer is Ronaldo namelijk de eerste speler die op vijf (!) verschillende WK's tot scoren is gekomen. Zijn eerste treffer op een mondiale eindronde dateert namelijk al van achttien jaar geleden. In 2006 maakte hij de tweede treffer in het groepsduel van Portugal met Iran. Om even in perspectief te brengen hoe lang geleden dat is: Luis Figo had even daarvoor de score geopend. Het was direct ook de enige treffer van Ronaldo op dat toernooi, waarop Portugal uiteindelijk vierde werd. 

Vier jaar later in Zuid-Afrika was Ronaldo wederom één keer trefzeker. In het groepsduel met Noord-Korea maakte hij vlak voor tijd de zesde Portugese treffer in een duel waarin Tiago Mendes even later met zijn tweede doelpunt de eindstand op 7-0 bepaalde. Portugal strandde daarna in de achtste finale tegen de latere wereldkampioen Spanje. In 2014 kon Ronaldo ondanks een doelpunt tegen Ghana in de derde groepswedstrijd niet voorkomen dat Portugal na drie wedstrijden naar huis moest. 

Op het WK in Rusland van vier jaar geleden nam Ronaldo met een hattrick wraak op Spanje, dat echter ook drie keer scoorde waardoor de burenruzie in het eerste groepsduel onbeslist bleef: 3-3. In de tweede groepswedstrijd zorgde hij met het enige doelpunt van de wedstrijd voor een zege op Marokko. Tegen Iran bleef hij vervolgens droogstaan in het derde groepsduel, waarna hij ook in de achtste finale niet tot scoren kwam tegen Uruguay, dat met 2-1 won en daarmee de Portugese WK-campagne beëindigde. Met zijn treffer tegen Ghana van donderdag kwam Ronaldo voor het vijfde WK op rij tot scoren. Hij werd bovendien ook uitgeroepen tot Man of the Match, waardoor hij onder meer afstand neemt van Arjen Robben.

[twitter,Squawka/status/1595857782548357120] Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd