Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Onvrede over FIFA en WK groot: eerste land dreigt met opstappen'

'Onvrede over FIFA en WK groot: eerste land dreigt met opstappen'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Het gedrag van de FIFA tijdens het WK in Qatar zorgt ervoor dat er heel veel onvrede is bij de deelnemende landen. Nederland wil met een aantal landen naar het CAS stappen inzake de One Love-aanvoerdersband, die uiteindelijk niet gedragen mocht worden. Maar Denemarken gaat nog een stuk verder: zij overwegen om uit de FIFA te stappen.

Dat liet bondsvoorzitter Jesper Møller weten tijdens een persconferentie. "We kunnen de optie om uit de FIFA te stappen op dit moment serieus overwegen", erkende Møller desgevraagd. Daarbij haalde hij aan dat er meerdere beloftes worden gebroken door de voetbalbond: naast de aanvoerdersband bijvoorbeeld het bierdrinken in de stadion en het geld dat naar Qatar gehaalde fans zouden krijgen. Ook werden er Belgische shirts verboden.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt en ik werk hier al sinds 1998. Ik ben niet alleen teleurgesteld, maar ook ontzettend kwaad. Het is onacceptabel dat we zo voor het blok worden gezet en dat we pas zo laat hoorden dat de aanvoerdersband niet mocht. Dat is onaanvaardbaar", brieste Møller, die al aankondigde dat FIFA-voorzitter Gianni Infantino vanuit Denemarken dan ook geen stem meer hoeft te verwachten. 

Lees ook: Stevige kritiek op sterk statement Duitsland

De kans is groot dat Denemarken besluit om helemaal niet te stemmen tijdens de komende verkiezingen van de FIFA. Daarmee is de kous nog niet af. "We gaan juridische opheldering vragen wat betreft de One Love-aanvoerdersband." Of Denemarken daadwerkelijk zal opstappen, is nog onduidelijk. Maar dat het onderwerp zeker ter tafel zal komen de komende tijd. "Dat gaan we eerst met andere landen bespreken, maar we laten de FIFA niet met rust." 

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd