Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Waarom Van Gaal Ecuador de zwaarste opponent van Oranje vindt

Waarom Van Gaal Ecuador de zwaarste opponent van Oranje vindt

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Louis van Gaal verwacht dat het treffen met Ecuador de zwaarste wedstrijd wordt uit de groepsfase van het WK. De bondscoach liet zich voor de wedstrijd dan ook niet in zijn kaarten kijken. Wel legde hij uit waarom hij vrijdagmiddag een heel zware kluif verwacht voor de tweede groepswedstrijd. 

"Ze spelen nog georganiseerder dan Senegal. Ik schat ze hoger in", aldus Van Gaal tijdens de persconferentie. "Het zijn gewiekstere, slimmere spelers dan bij Senegal. Ze zijn fysiek sterk." En dus keek Van Gaal de wedstrijden terug tot het gelijkspel dat Ecuador behaalde tegen Argentinië (1-1) – in zijn ogen een goede graadmeter. "Sindsdien hebben ze niet verloren, dat is heel knap. Ze scoren ook niet zo veel, maar ze ontvangen ook geen tegendoelpunten."

Ten opzichte van het eerste duel moet Nederland zelf ook beter presteren. "Het moet in balbezit veel beter. Al hebben we ook moeite met de wijze waarop dit soort landen spelen. Ze sluiten de lijnen meer af dan dat ze druk geven op de bal. In principe zou het makkelijker moeten zijn, maar dat waren we niet gewend", zei Van Gaal, die voor het WK in 2014 bewust oefende tegen Ecuador. "Omdat we ons wilden zien tegen een Amerikaanse ploeg."

En dus verwacht Van Gaal een beter Oranje in balbezit tegen Ecuador. Of Memphis Depay gaat spelen, liet hij niet weten. "Ik ga niet in mijn kaarten laten kijken, want dit is een moeilijke tegenstander. Dus ik ga niet vertellen wie er starten, want ik weet de opstelling van Ecuador ook niet. Ik weet bijvoorbeeld bij hen ook niet of Enner Valencia speelt. Dat scheelt een slok op een borrel, in kwaliteit en formatie." 

Lees ook: 'Van Gaal wijzigt elftal op twee plekken bij Oranje tegen Ecuador'

Geen statement Oranje
Bondscoach Van Gaal gaf ook aan tijdens de persconferentie dat er geen statement komt zoals Duitsland deed tegen Japan. "Want we hebben er een streep onder gezet nadat er met migrantenarbeiders is getraind door ons. Ons doel hier is om wereldkampioen worden en daar laten we niets voor in de weg staat." Op de vraag of Duitsland verloor door het statement dat het vooraf maakte, hulde Van Gaal zich in nevelen. "Ja, dat is de vraag." 

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd