Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Stevige kritiek op sterk statement Duitsland, rampcijfer voor Süle

Stevige kritiek op sterk statement Duitsland, rampcijfer voor Süle

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Duitsland maakte woensdag een heel krachtig statement tijdens de teamfoto voorafgaand aan de eerste WK-wedstrijd. De ploeg van Hansi Flick hield de hand voor de mond tijdens de teamfoto, om aan te geven dat het monddood wordt gemaakt door de FIFA tijdens het toernooi. Mede omdat er vervolgens met 1-2 werd verloren van Japan, kwam er veel kritiek op deze actie.

Voormalig international Lothar Matthäus stak bij de Duitse zender RTL zijn mening niet onder stoelen of banken. "Alle discussies over de mensenrechten, wel of geen bier en de regenboogbang laten spelers niet onberoerd. Een statement maken is goed, maar de spelers zijn hier vooral om te voetballen. Door zulke acties neemt de concentratie automatisch af", dacht Matthäus.

Ook vanuit het Belgische kamp kwam enigszins opmerkelijke kritiek op de Duitsers, bij monde van Eden Hazard tegenover RMC Sport. "Zij hadden het beter gedaan als ze geen statement hadden gemaakt, maar gewoon probeerden om te winnen", aldus de buitenspeler. "We zijn hier in Qatar om te voetballen, niet om een politieke boodschap over te brengen."

Lees ook: Sensationeel weekend op komst: nu al alles of niets voor toplanden

Van alle Duitse spelers scoorde alleen Jamal Musiala een ruime voldoende (zeven) in de ogen van de Duitse media. Niklas Süle kreeg met een drie by far het laagste cijfer van alle Mannschaft-spelers. 'Hij hief buitenspel heel ongelukkig op bij het winnende doelpunt', werd er geschreven. Bastian Schweinsteiger dacht dat Süle bij beide tegengoals zelfs wat te verwijten viel. Matthäus had Thilo Kehrer als rechtsback opgesteld boven Süle.

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd