Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Van Gaal wijzigt elftal op twee plekken bij Oranje tegen Ecuador'

'Van Gaal wijzigt elftal op twee plekken bij Oranje tegen Ecuador'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Het Nederlands elftal won weliswaar de eerste wedstrijd van het WK in Qatar, toch is de kans aannemelijk dat Louis van Gaal gaat schuiven bij het Nederlands elftal. Voor het duel met Ecuador worden Davy Klaassen en Jurriën Timber in elk geval in de basiself verwacht. Over Memphis Depay is nog wat onduidelijkheid, al trainde Oranje donderdagmiddag wel met alle 26 spelers.

Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad denkt dat Klaassen vrijdagmiddag aan de aftrap verschijnt. De journalist denkt dat de Ajax-speler de nummer tien zal zijn onder Van Gaal. Normaliter gaat dat dan ten koste van Cody Gakpo, die in het openingsduel als nummer tien speelde. Wat ook kan, is dat de PSV'er een linie opschuift, zoals tegen Senegal ook gebeurde na het inbrengen van een aantal invallers.

In de ochtendkrant wordt ook de situatie van Memphis Depay besproken. De verwachting is dat de aanvaller van FC Barcelona, die wel weer helemaal fit oogt, maximaal een helft gaat spelen. Of bondscoach Van Gaal dat als basisklant of als invaller wil gaan doen, is niet bekend. Als hij invalt, zou Gakpo een linie kunnen opschuiven of blijft Vincent Janssen in de basis staan.

Lees ook: Bijzondere anekdotes over Noppert: "Hij rookte als een schoorsteen"

Timber in de basis
Simon Zwartkruis van Voetbal International verwacht ook achterin een verandering bij het Nederlands elftal. De journalist denkt dat Ajax-verdediger Timber de voorkeur krijgt boven Matthijs de Ligt tegen Ecuador. "Zijn fysieke kracht en kopkracht was de belangrijkste reden dat De Ligt speelde tegen Senegal", aldus Zwartkruis in de podcast. "Daar verwacht ik dus wel een wijziging. De Ligt kwam tegen Senegal al heel vaak uit in de rechterzone, als rechtsback. Hij zei zelf ook dat Timber daar beter in was dan hijzelf." 

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd