Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bijzondere anekdotes over Noppert: "Hij rookte als een schoorsteen"

Bijzondere anekdotes over Noppert: "Hij rookte als een schoorsteen"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – Andries Noppert is de eerste keuze van het Nederlands elftal op dit WK in Qatar. Maar in de afgelopen jaren speelde hij in de krochten van het betaald voetbal, bij bijvoorbeeld FC Dordrecht en de Italiaanse club Foggia. Daar hebben ze een aantal bijzondere verhalen over de sluitpost van Oranje gedeeld.

"Hij rookte ook nog als een schoorsteen. Ik herinner me dat hij 's nachts in Palermo ooit een sigaret opstak in zijn hotelkamer. Ging ineens het brandalarm af", was een van de mooie anekdotes van Nicola Dibitonto, voormalig keeperstrainer van de huidige Serie C-club. Nog altijd heeft Dibitonto contact met de sluitpost van sc Heerenveen, die hem daarom als vriend wil beschouwen.

"Toen hij in Foggia aankwam, had hij moeite om zijn draai te vinden. De taal, de cultuur, maar ook het voetbal dat in de Serie B gespeeld werd, werkelijk alles was anders dan hij in Nederland gewend was", herinnert hij zich ook nog. "Kan hij een bal niet met de handen pareren, dan heeft hij altijd nog zijn voeten om op te vertrouwen. Hij is de ideale doelman."

Lees ook: Courtois ziet uitblinkende Oranje-klant: "Ken hem klein beetje"

Noppert dronk bier met de fans
Niet alleen zijn oude keeperstrainer herinnert mooie verhalen over Noppert, ook in de Italiaanse media werden anekdotes opgetrommeld. Virgilio schreef bijvoorbeeld dat de sluitpost wordt herinnerd door een andere bijzondere actie. Er zouden namelijk video's de ronde doen waarop Noppert bier drinkt met fans van Foggia en daarmee ging hij destijds viral. Ook zou zijn auto gestolen zijn door de maffia in zijn tijd in Italië, die hij vervolgens kon terugkopen.

De Leeuwarder Courant zocht uit dat het shirt van Noppert gigantisch veel wordt verkocht momenteel bij sc Heerenveen: pas over twee weken zijn er weer tricots beschikbaar. Ook een oude keeperstrainer van Noppert komt aan het woord bij het regionale medium. "Keepers beleven hun hoogtepunt tegen hun dertigste en Andries is pas 28 jaar. Ik denk dat zijn beste tijd er nog aan komt. Dit kan een heel mooi verhaal worden", aldus Jan Arjen Kooi, die met hem samenwerkte in de jeugd van sc Heerenveen.  Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd