Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ruzie bij België tussen De Bruyne en Alderweireld

Ruzie bij België tussen De Bruyne en Alderweireld

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 november 2022 – België kwam woensdagavond tot een uiterst moeizame zege op Canada. Daarmee werd het WK goed geopend, maar het gevoel van de ploeg van Roberto Martinez was verre van goed. Dat werd ook nog eens onderstreept door een ruzie tussen Kevin De Bruyne en Toby Alderweireld tijdens de wedstrijd.

De stevige woordenwisseling vond plaats na het openingsdoelpunt van België (zie onder). "Dat zijn emoties, het laat zien dat we ermee bezig zijn", begon De Bruyne, die wel zei dat het over 'voetbalzaken' ging, tegenover Sporza. "Zoals ik eerder zei: er lag meer ruimte dan misschien gezegd werd. Dat was de discussie. We zochten te veel de lange bal, terwijl er weldegelijk ruimte was. Ach, zo een discussie is geen probleem."

Ook Alderweireld wilde niet te veel waarde hechten aan het voorval. "Het is goed dat we emotie tonen. Zoiets laat zien dat we ermee bezig zijn. We moeten niet als koorknapen tegen elkaar doen, hé. Kevin had iets, ik was het daar niet mee eens. Nadien hebben we de knoppen snel omgedraaid", maakte de verdediger duidelijk over de onenigheid.

De Belgische bondscoach Martinez ligt ook zeker niet wakker van het voorval. "Het zijn leiders die het heft in handen nemen. Zonder leiders houden we niet de nul vandaag. Natuurlijk was er een meningsverschil. Je moet niet altijd over alles akkoord gaan, maar wel je verantwoordelijkheid nemen", vond de keuzeheer.

Lees ook: Mooi: Belgische minister wijst FIFA-baas op OneLove-band

De Bruyne verbaasd
Verder was het opmerkelijk dat De Bruyne gekroond werd tot de beste speler van de wedstrijd. Zelfs de middenvelder van Manchester City snapte die uitverkiezing niet, omdat keeper Thibaut Courtois bijvoorbeeld een strafschop stopte. "Ik denk niet dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb en ik weet ook niet waarom ik deze trofee gekregen heb. Het zal misschien aan mijn naam liggen."

Op naar de kwartfinale: zet één euro op Nederland en win zaterdag €50,00!

Tegen Senegal en Qatar konden honderden Nederlanders al vijftig euro bijschrijven, maar ook tegen de USA kan het weer. Jacks pakt wederom uit met een leuke actie voor nieuwe spelers. Zet je één euro op Nederland dan win je vijftig euro bij winst!

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd