Van Gaal opnieuw een gouden pik? Weg naar halve finale ligt open

24 november 2022, 07:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal vertelde voor de groepsloting waarin Nederland aan Qatar werd gekoppeld dat hij het geluk aan zijn kont heeft hangen. In 2014 zei de bondscoach gekscherend dat hij een gouden pik had. En opnieuw zou de keuzeheer iets soortgelijks kunnen zeggen, want in de huidige berekeningen ligt voor Oranje door de resultaten in de andere poules de weg naar de halve finale open.

Dat heeft alles te maken met onder meer de nederlaag van Argentinië tegen Saudi-Arabië. Daardoor is de ploeg van Lionel Messi niet langer de favoriet om als groepswinnaar door te gaan. In het vooraf meest waarschijnlijke scenario had Oranje na tegen Amerika in de achtste finale, Argentinië getroffen in de kwartfinale.

Dat is momenteel met de huidige standen echter Denemarken, dat in de achtste finales volgens de huidige berekeningen met Saudi-Arabië gaat afrekenen. Daardoor ontloopt Nederland vermoedelijk dus alle toplanden tot de halve finale. Daarin wacht met Brazilië wel direct een zware opponent. Als Oranje erin slaagt om die te winnen, dan treft het Argentinië, dat door de nederlaag in het eerste duel vermoedelijk aan de andere kant van het toernooi terechtkomt, berekende Gracenote.

Lees ook: Bergwijn heeft geen zin in persconferentie: "Hetzelfde als Davy"

Plan van Van Gaal

"Dit past precies in het plan dat de bondscoach heeft uitgestippeld om wereldkampioen te kunnen worden", stelt verdediger Daryl Janmaat in De Telegraaf over het plan van Van Gaal, die woensdag een familiedag organiseerde voor zijn selectie. "De bondscoach is er gewoon heel goed in een saamhorigheidsgevoel te creëren. Met onze vrouwen, vriendinnen, kinderen of ouders om ons heen voelde iedereen zich op zijn gemak, waardoor een groot saamhorigheidsgevoel ontstond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen