Alles of niets voor Ierland

11 oktober 2005, 09:13

In de bloedstollende kwalificatiegroep 4 zijn nog vier landen in de race om een ticket naar Duitsland. Momenteel voert Israel de groep aan, maar opvallend genoeg is dat land inmiddels kansloos voor de winst in de groep. Ook Ierland lijkt weinig kans meer te maken op groepswinst, maar bij een zege op Zwitserland kan wel een plaats in de playoffs veilig gesteld worden.

Ierland won afgelopen weekend uiterst moeizaam met 0-1 van Cyprus en bondscoach Brian Kerr beseft dat zijn spelers woensdag tegen de Zwitsers uit een ander vaatje zullen moeten tappen. "We zullen veel beter moeten spelen dan zaterdag, het is een kwestie van alles of niets. We moeten scherper verdedigen, harder werken op het middenveld en voorin beter de bal vasthouden. We hebben ons lot in eigen hand, alles draait om de drie punten."

Bij een zege is Ierland verzekerd van minimaal een plaats in de playoffs. Indien Frankrijk er niet in slaagt om Cyprus opzij te zetten, kunnen de Ieren de groep zelfs nog winnen. Voor Zwitserland, de tegenstander van Ierland, is de situatie precies andersom. Bij winst in Dublin zijn de Zwitsers verzekerd van poulewinst, bij een gelijkspel plaatst het land zich voor de playoffs.

Overigens moet Ierland het tegen de Zwitsers stellen zonder de geblesseerden Roy Keane en Damien Duff.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen