Advocaat Ihattaren: voetballer is weer 'in vrijheid gesteld'

23 november 2022, 19:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohamed Ihattaren is weer op vrije voeten. Dinsdagavond kwam het nieuws naar buiten dat de voetballer was aangehouden door de politie wegens 'ernstige bedreiging'. Zijn advocaat Sander Janssen laat een dag later via een statement op Twitter weten dat Ihattaren weer 'in vrijheid is gesteld'. Volgens Janssen gaat het om een zaak van 'geruime' tijd geleden. 

Hoewel het inmiddels al heel lang geleden is dat Ihattaren zijn voeten heeft laten spreken, was de voetballer van nu nog Ajax in de afgelopen maanden meermaals onderwerp van gesprek. Ihattaren maakte begin dit kalenderjaar op huurbasis de overstap van Juventus naar Ajax, nadat hij in Italië van de radar was verdwenen. Ajax wilde Ihattaren dolgraag een nieuwe kans geven en het had er een tijdje schijn van dat de linkspoot die met beide handen zou grijpen, maar daar bleek uiteindelijk niets van waar. Ihattaren kwam in de eerste seizoenshelft geen seconde in actie voor Ajax. Hij haalde desondanks het nieuws, onder meer na vermeende bedreigingen uit het criminele circuit. 

Lees ook: _blank

Italië 

Ajax besloot onlangs afscheid te nemen van de oud-speler van PSV. De Amsterdammers hadden de kans om hem definitief over te nemen van Juventus, maar ze zien voor hem geen toekomst in Amsterdam. In de afgelopen weken hebben verschillende mensen hun hulp aangeboden, maar het lijkt van kwaad tot erger te gaan voor Ihattaren. Dinsdagavond kwam dus het nieuws naar buiten dat hij was aangehouden. 'Zoals bekend is Ihattaren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een bedreiging. Het betreft een zaak van geruime tijd geleden die nog bij de politie in onderzoek is', klinkt het in het statement van Janssen. 

'Mohamed heeft daarover verklaringen afgelegd en is vandaag weer in vrijheid gesteld. Wij zullen in overleg gaan met het openbaar ministerie over de verdere afdoening van deze kwestie', aldus de advocaat van Ihattaren. Janssen erkent dat de voetballer een 'veelbewogen periode' heeft gekend, maar eveneens dat hij in de afgelopen weken 'de weg naar boven weer had gevonden'. Ihattaren zal volgens zijn advocaat zo snel mogelijk terugkeren naar Italië, waar hij zich zal gaan melden bij Juventus. 

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ooooow dus hij heeft 'geruime tijd geleden' iemand ernstig bedreigt? Dan is het niet erg. Foei media.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wordt hij nog steeds als voetballer gezien dan?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen