Hakim Ziyech speelt na 608 (!) dagen weer officieel duel voor Marokko

23 november 2022, 10:45

Hakim Ziyech heeft een basisplaats bij Marokko, dat woensdagochtend het WK voetbal opent met een wedstrijd tegen vice-wereldkampioen Kroatië. De voormalig speler van onder meer FC Twente en Ajax maakt zodoende zijn rentree in een officieel duel van de Leeuwen van de Atlas.

Ruim een jaar speelde Ziyech geen minuut voor de nationale ploeg van Marokko, omdat hij net als Noussair Mazraoui in onmin leefde met de Bosnische bondscoach Vahid Halilhodži?. Sinds Walid Regragui het stokje onlangs overnam, behoort Ziyech weer tot de selectie. Voor de start van het WK deed de linkspoot alweer in drie oefenwedstrijden mee.

Zijn laatste optreden in een officiële wedstrijd dateert echter alweer van 608 dagen geleden. De 43-voudig international speelde destijds negen minuten mee als invaller in de met 1-0 gewonnen Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Burundi. Sindsdien werd de middenvelder annex aanvaller in twintig wedstrijden gepasseerd.

Ziyech is niet de enige bekende naam die het opneemt tegen de Kroaten. Ook Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat hebben een basisplaats.

Opstelling Marokko: Bounou; Saiss, Aguerd, Mazraoui, Hakimi; Ounahi, Amallah, Sofyan Amrabat; Ziyech, Boufal, En-Nesyri

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen