'FC Groningen vangt bot in Emmen bij zoektocht nieuwe trainer'

23 november 2022, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar een nieuwe trainer heeft FC Groningen nul op het rekest gekregen van FC Emmen. De club wilde Dick Lukkien, die eerder als assistent werkzaam was voor de Trots van het Noorden, terughalen naar de Euroborg, maar diens huidige werkgever weigert mee te werken aan een tussentijdse overgang. 

Dat schrijft het Dagblad van het Noorden woensdagochtend. Lukkien zou naar verluidt wel oren hebben gehad naar een terugkeer op het oude nest, maar daar wenst FC Emmen niet aan mee te werken. De Drenten staan zestiende in de Eredivisie met elf punten uit veertien wedstrijden, slechts een enkel punt minder dan FC Groningen dat een plaats hoger op de ranglijst terug te vinden is. 

Dat zou een belangrijke reden zijn geweest voor FC Emmen-directeur Ronald Lubbers om voor een overgang van de succestrainer te gaan liggen. Lukkien staat bij de Drentse club al sinds 2016 onder contract en wist daarin twee keer te promoveren naar de Eredivisie. Voordat de 50-jarige trainer aantrad was hij jarenlang assistent-trainer in Groningen. Zijn periode eindigde in een teleurstelling omdat de Groningers hem niet aanstelden als opvolger van Erwin van de Looi, ondanks de eerdere toezegging wel met Lukkien in gesprek te gaan als de positie vacant zou zijn. FC Groningen koos destijds voor Ernest Faber. 

Na het mislopen van de komst van Lukkien heeft technisch directeur Mark-Jan Fledderus noodgedwongen moeten overschakelen naar een andere kandidaat. Eerder deze week werd al gemeld dat Dick Schreuder (PEC Zwolle) dicht bij een overgang naar Groningen zou zijn. Ook Joseph Oosting (RKC Waalwijk) was in beeld om de eerder deze maand ontslagen [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/410165/fc-groningen-ontslaat-frank-wormuth/,_blank,Frank Wormuth] op te volgen, maar zou daar volgens Voetbal International zelf vanaf hebben gezien.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien poging wagen voor Alfred Schreuder

kalklijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

voorstel; nieuwe technisch directeur en vervolgens buys terug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen