Franse ziekenboeg steeds groter: 'einde WK volgende basisspeler'

22 november 2022, 23:30

De ziekenboeg van het Franse elftal begint flinke vormen aan te nemen. De Fransen moeten al een aantal belangrijke spelers missen door blessures, maar tijdens het gewonnen duel met Australië (4-1) viel ook Lucas Hernández uit. Zijn blessure lijkt ernstig, zo blijkt uit de eerste berichtgevingen in de Franse media. 

De wedstrijd tegen Australie begon vreselijk voor Frankrijk. Al na tien minuten kwam het land achter door een treffer van oud-Spartaan Craig Goodwin. In de aanloop naar deze treffer bleef Hernández geblesseerd achter. Hij werd vervangen door zijn broer Theo.

Bondscoach Didier Deschamps vertelde na de wedstrijd direct dat hij zich zorgen maakt over de ernst van de blessure. "Hij moet nog onderzocht worden, maar het lijkt me vrij serieus. Dit was duidelijk de grote zwarte vlek van deze avond", zei hij na de wedstrijd.

Frankrijk zwaargewond

De Fransen hebben sowieso te maken met een flinke golf aan blessures. Onder meer sterkhouders N'Golo Kanté en Paul Pogba waren voorafgaand aan het WK niet fit genoeg om af te reizen naar Qatar, waarna Karim Benzema en Christopher Nkunku in het gastland zelf geblesseerd het kamo moesten verlaten. Laatstgenoemde werd vervangen door Olivier Giroud, die met twee treffers een groot aandeel had in de uiteindelijke overwinning van zijn land. Hierdoor komt hij op 51 treffers voor Frankrijk, evenveel als topscorer Thierry Henry.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen