Teleurgestelde Makkelie moet blijven wachten op WK-debuut

22 november 2022, 17:49

Scheidsrechter Danny Makkelie heeft tot nu toe het WK in Qatar vooral vanaf de tribunes moeten bekijken en dat blijft de komende dagen ook zo. De wedstrijdindeling van de scheidsrechters tot en met 24 november is namelijk bekend gemaakt en opvallend genoeg staat de Nederlandse leidsman daar niet tussen met zijn team.

Team Makkelie, bestaande uit Danny zelf en zijn vaste assistenten Hessel Steegstra en Jan de Vries, zit inmiddels al twee weken in Doha, maar nog zonder wedstrijd. "Dat is best lang. Elke dag trainen, elke dag theorie. Goed voor de uniformiteit, maar je wil het veld op en beginnen. De spanning stijgt", aldus Makkelie tegenover de NOS.

In 2018 was Makkelijke er ook al bij op het WK, maar toen als videoscheidsrechter. Hij was onder andere de assistent van de Italiaanse scheidsrechter Massimiliano Irrati tijdens de finale tussen Frankrijk en Kroatië. De Nederlandse oud-scheidsrechter Björn Kuipers stond toen langs de lijn als vierde official.

De enige official die dit WK tot nu toe in actie was Pol van Boekel, hij was de VAR bij het opmerkelijke duel tussen Argentinië en Saoedi Arabië. Bij dat duel gaf hij Argentinië een strafschop en keurde hij een treffer af van Lautaro Martinez. Uiteindelijk verloren de Argentijnen het duel met 1-2. Hij mag donderdag weer aan de bak bij het duel tussen Brazilië en Servië. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen