'Rangers FC wil na Van Bronckhorst opnieuw Nederlandse trainer'

22 november 2022, 09:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giovanni van Bronckhorst werd maandag ontslagen door het Schotse Rangers FC. De Nederlandse oefenmeester kreeg de rekening gepresenteerd voor de matige prestaties in de Champions League én de nationale competitie. De Schotse topclub zou als opvolger opnieuw een Nederlandse trainer in beeld hebben. 

Volgens de Scottish Daily Express heeft Rangers namelijk interesse in de diensten van Peter Bosz. De 59-jarige trainer zit thuis sinds hij in oktober moest vertrekken bij het Franse Olympique Lyon en is dus per direct beschikbaar om op Ibrox aan de slag te gaan. 

In Nederland werkte Bosz onder meer voor Heracles Almelo, Vitesse en Ajax. Daarnaast beleefde hij bij Maccabi Tel Aviv, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen al een aantal buitenlandse avonturen voordat hij in 2021 in Lyon aan de slag ging. Opvallend genoeg is ook zijn opvolger in Leverkusen, de Zwitser Gerardo Seoane, volgens Schotse media in beeld bij Rangers voor de vacante trainerspositie. Seoane is eveneens clubloos nadat Leverkusen hem in oktober verving door Xabi Alonso.

Ook de namen van Michael Beale en Sean Dyche gaan in de Schotse media rond. Beale werkt momenteel als manager bij QPR, maar was in het verleden assistent van Steven Gerrard bij Rangers en kent de club dus goed. Dyche is favoriet bij de bookmakers omdat hij goed bevriend is met Rangers-directeur Ross Wilson, maar zou de interesse van de Schotten mogelijk afhouden omdat hij hoopt op korte termijn weer in de Engelse Premier League aan de slag te kunnen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Danny Blind met Daley als zijn assistent.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Naar de Rangers bedoel je

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Zeeuwke, naar de Rangers dan zijn wij hier in Nederland verlost van de Blinddynastie.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zou te mooi zijn om waar te zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen