Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Driessen is kritisch: "Met dit duo word je geen wereldkampioen"

Driessen is kritisch: "Met dit duo word je geen wereldkampioen"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

21 november 2022 – Valentijn Driessen is na de overwinning op Senegal (2-0) nog niet overtuigd geraakt over de kwaliteiten van het Nederlands elftal. Hoewel de voetbaljournalist voor De Telegraaf enkele spelers positief vond opvallen, viel het voetbal dat Oranje in balbezit liet zien volgens hem erg tegen. Na afloop van de wedstrijd wierp Driessen zijn blik op de openingswedstrijd van Nederland op het WK in Qatar.

"Het was niet zó erg, maar je viel bijna in slaap", begon Driessen kritisch. "De wedstrijd was niet echt om over naar huis te schrijven. Het viel zwaar en zwaar tegen." Ook de tegenstander vond hij geen fantastische indruk achterlaten. "Senegal was eigenlijk té zwak om Nederland echt te verontrusten. Dan verwacht je meer van het Nederlands elftal. Ik vond ze veel te afwachtend spelen en ik vond Frenkie de Jong veel te veel balverlies lijden. We mogen de lat voor hem ook wel wat hoger leggen", concludeert hij.

Hoewel vele supporters Andries Noppert als speler van de wedstrijd verkozen, had Driessen iemand anders in gedachten. "Cody Gakpo vind ik de man of the match. Ik kies liever voor een aanvaller dan voor een keeper, maar voor die jongen (Noppert, red.) is het natuurlijk geweldig. Voor zijn eerste interland start hij op een WK, dan de nul houden en ook nog drie goede reddingen verrichten... Dat is natuurlijk een jongensdroom."

Bergwijn en Janssen presteren niet
Hoewel de journalist de afgelopen weken enkele keren clashte met Louis van Gaal, was Driessen het grotendeels eens met de conclusies van de bondscoach. "Ik vond Van Gaal heel reëel. Normaal gesproken als Nederland slecht heeft gespeeld roept hij dat het geweldig was en als Nederland heel goed heeft gespeeld roept hij dat het allemaal zwaar tegen viel, maar hij gaf een heel reëel beeld van de wedstrijd. De eerste helft was beter dan de tweede helft en uiteraard 'zijn' wissels maakten het verschil." Richting de volgende wedstrijd moet de bondscoach echter wel aanpassingen maken. "Gakpo ging in de aanval spelen samen met Memphis Depay en ik moet wel zeggen: dat duo maakte veel meer indruk dan Bergwijn en Janssen. Want dat is geen duo waar je wereldkampioen mee gaat worden", aldus Driessen. 

Lees ook: Oranje op Rapport: hoogste cijfer voor de langste man van het WK Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd