Frenkie de Jong zag Oranje strijden: "Dat is de kracht van dit team"

21 november 2022, 22:35

Het ging Frenkie de Jong met het Nederlands elftal maandagmiddag niet gemakkelijk af in de eerste wedstrijd op het WK. Dankzij treffers van Cody Gakpo en Davy Klaassen werd er met 2-0 gewonnen van Senegal, maar in balbezit was Oranje opvallend slordig, zo zag ook de middenvelder van FC Barcelona. Na afloop gaf De Jong bij de NOS zijn reactie op het wedstrijdverloop. 

"Ik denk dat wij matig speelden", begint De Jong. "We gaven ook weinig weg, ik denk dat dat onze kracht is ook. Dat als we niet goed spelen, dat we ook niet veel kansen tegen krijgen. Wij krijgen namelijk zelf wel altijd onze kansen." Al met al kan De Jong wel tevreden zijn met het behaalde resultaat. "Uiteindelijk win je dan nog ook, ik denk dat de drie punten ook het belangrijkst zijn en vanaf hier kan het alleen nog maar beter worden."

"Ik denk dat het de hele wedstrijd slordig was", gaat De Jong verder. "Aan de bal waren we niet goed. Ik denk dat we verdedigend wel goed waren, maar in balbezit kunnen wij nog veel beter en dat gaan we ook nog wel laten zien, denk ik." Ook Frenkie zelf leed opvallend veel balverlies. "Ik probeer altijd te spelen zoals ik speel, maar ik vond mezelf ook veel slordiger vandaag dan normaal." Wel was De Jong uiteindelijk verantwoordelijk voor de assist bij de 1-0, maar zelf was hij vooral lovend over de doelpuntenmaker. "Cody (Gakpo, red.) loopt heel goed en hij sprong ook hoog moet ik zeggen, dus dat deed hij goed. Hij kopt 'm goed binnen."

Openingswedstrijd altijd moeilijk

 De Jong verwacht op het WK een stijgende lijn te kunnen laten zien met Oranje. "De eerste wedstrijd is altijd lastig, dat zie je vaak op een WK, dat de openingswedstrijd voor ieder team wat stroef verloopt. Dat was voor ons ook zo en Senegal is natuurlijk ook geen slecht team. Ik ben heel blij met de drie punten, nu moeten we ons door ontwikkelen en ik denk dat het alleen maar beter wordt." 

Lees ook: Oranje op Rapport: hoogste cijfer voor de langste man van het WK

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen