Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Gaal lovend over debutant Noppert: "Hij blijft de eerste keeper"

Van Gaal lovend over debutant Noppert: "Hij blijft de eerste keeper"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

21 november 2022 – Louis van Gaal heeft zijn eerste zege op het WK in Qatar binnen. Dankzij doelpunten van Cody Gakpo en Davy Klaassen werd Senegal met 2-0 aan de kant gezet, ondanks een moeizame tweede helft. Bij de NOS gaf Van Gaal na afloop van de eerste wedstrijd in Qatar zijn reactie. 

"Ik had niet de indruk dat wij zouden verliezen", begint Van Gaal. "Met de inbreng van Memphis (Depay, red.) verwacht ik wel dat het doelpunt nog valt, moet ik eerlijk zeggen. Dat is toch een speler die iets kan doorbreken. We hebben hem nu ook dertig minuten laten spelen, dat is ook een voordeel. Dat was vooraf ook afgesproken." Toch durft de bondscoach nog niet te beloven dat de spits klaar is voor een volle wedstrijd. "Ik moet afwachten hoe hij nu doorkomt. Memphis zegt heel snel "ik kan wel", dus wij moeten hem tegen zichzelf beschermen", aldus Van Gaal.

Uiteindelijk zou de winnende treffer inderdaad nog vallen, doordat Cody Gakpo in de 84e minuut raak kopte uit een voorzet van Frenkie de Jong. Van Gaal is lovend over de aanvaller van PSV. "Ik denk dat Cody ook bepalend was daarin. Je hebt ook in de eerste helft gezien dat hij aanvallend beslissend is. Hij is behendig, hij is vaardig, hij had nog vaker kunnen scoren." Toch was Nederland in balbezit onzorgvuldig, zo zag ook Van Gaal. "Ik vond dat wij niet goed speelden. Niet bij balbezit van de tegenstander, maar wel bij ons balbezit. Daardoor gaven wij hun de mogelijkheid om gevaarlijk te worden in de counter." 

Noppert mag blijven staan
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Senegal was er veel te doen over de basisplaats van Andries Noppert. De 28-jarige doelman van sc Heerenveen maakte echter een stabiele indruk en ook buiten de lijnen kan Van Gaal het goed vinden met de keeper, zo gaf hij aan. "Ik heb een goede klik met hem. Hij is ook vrij direct, hij kan iets zeggen met een lach en de timing van wat hij zegt is belangrijk. Hij heeft wel een paar kanten van mijn persoonlijkheid." Over de prestatie van Noppert was de bondscoach kort, maar krachtig. "Hij heeft geen fout gemaakt. Er kwam één bal en dan moet je die hebben. Dat was dus een goede keuze denk ik. Voorlopig is hij de eerste keeper", aldus Van Gaal. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd