Analisten zagen Oranje knokken: "Ik heb een hecht team gezien"

21 november 2022, 19:45

Pierre van Hooijdonk had niet aan zien komen dat Oranje nog met 0-2 zou winnen van Senegal. De analist van de NOS was niet onder de indruk van het spel van het Nederlands elftal, door Senegal dankzij Cody Gakpo en Davy Klaassen over de knie legde. Frenkie de Jong speelde volgens Van Hooijdonk een hoofdrol.

"Daar zag het niet meer naar uit", vertelde Van Hooijdonk na de wedstrijd over de late 0-2 overwinning. "De tweede helft was heel erg matig. Dan valt de bal bij Frenkie de Jong, die de bal perfect in de ruimte van de aanvaller legt. Dit was een geweldige kopbal van Cody Gakpo. Het was volgens mij de eerste echte kans van de tweede helft. We hebben De Jong in de eerste helft geroemd om zijn acties, maar in de tweede helft had hij alleen maar balverlies. Daarom had het Nederlands elftal geen grip meer op de wedstrijd."

Rafael van der Vaart zag dat de tegenstander niet moet worden onderschat. "Dit Senegal heeft echt een geweldige ploeg. Dit is echt een geweldig resultaat. Het was een typische eerste wedstrijd, die we allemaal wel eens hebben gespeeld. Iedereen was een beetje gespannen. In 2010 speelden we tegen Denemarken ook slecht, maar we wonnen wel. Dat geeft een lekker gevoel. De wissels waren goed vandaag. Koopmeiners at het gras op. De Roon, Klaassen en Memphis zagen er goed uit. Ik heb een hecht team gezien, ondanks dat het een saaie wedstrijd was."

Van der Vaart kreeg in zijn woorden steun van Marco van Basten. De EK-winnaar van 1988 vindt het wel knap dat Oranje in de slotfase alsnog met de drie punten aan de haal ging. "Het is wel de Afrikaans kampioen van een jaar geleden. Dit is zeker een stugge ploeg. Het is goed dat je een slechte wedstrijd wel weet te winnen. Dat is een kenmerk van een goede ploeg", vertelde Van Basten over de prestatie van Oranje. De ploeg van Van Gaal gaat zich nu voorbereiden op het treffen met Ecuador. Die wedstrijd staat aanstaande vrijdag op de planning.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen