Matchwinner Gakpo niet tevreden: "Denk dat we veel beter kunnen"

21 november 2022, 20:43

Voor Cody Gakpo is zijn debuut op het WK er een om nooit meer te vergeten. In een moeizame wedstrijd voor het Nederlands elftal was de aanvaller van PSV verantwoordelijk voor de openingstreffer met een knappe kopbal en bewees hij zijn waarde voor Oranje. Na afloop van de wedstrijd tegen Senegal beschreef Gakpo zijn emoties bij de NOS. 

"Dit geeft een goed gevoel natuurlijk", begint Gakpo. "We waren op zoek naar een doelpunt en uiteindelijk valt die, dat is lekker." Ondanks zijn doelpunt is Gakpo wel kritisch op de prestatie van Nederland. "We kunnen veel beter", aldus de PSV'er, die aangaf niet veel druk te ervaren ondanks zijn gebrek aan ervaring op dit niveau. "Het is iets anders dan een normale wedstrijd, maar het is niet zo dat we daardoor van slag waren. In balbezit waren we minder, maar in balbezit tegenstander was het goed", concludeert Gakpo.

Zijn doelpunt was tevens het eerste schot op doel van Nederland, dat moeilijk tot kansen kwam tegen de regerend titelhouder van de Afrika Cup. Toch had Gakpo er vertrouwen in dat Oranje nog zou scoren. "We waren op zoek, we wisten dat die zou vallen." 

Zeldzaam kopdoelpunt

Voor Gakpo was het extra bijzonder om met het hoofd te scoren voor Oranje, aangezien dat hem tot dusver slechts één keer lukte in al zijn Eredivisie-wedstrijden. "Lekker om even in te koppen. Ik zie hem (Frenkie de Jong, red.) goed opendraaien, dat is voor mij het moment om te lopen. De bal viel er precies achter en dan is het een kwestie van aanraken, de keeper zit dan meestal mis. Toch is het feestvieren van korte duur, aangezien het Nederlands elftal meteen de focus verzet richting de wedstrijd tegen Ecuador. "Ik denk dat we dit duel goed moeten analyseren en kijken wat er beter moet", sluit Gakpo af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen