Zeldzaam kopdoelpunt Gakpo bezorgt Oranje droomstart op WK

21 november 2022, 19:09   Bijgewerkt: 21 november 2022, 20:44

Nederland heeft maandagavond een moeizame overwinning geboekt op Senegal. In een wedstrijd waarin Oranje nauwelijks kansen creëerde en onzorgvuldig was in balbezit, waren een rake kopbal van Cody Gakpo en een laat doelpunt van invaller Davy Klaassen genoeg voor de zege (2-0). Dankzij de winst heeft de ploeg van Van Gaal de gewenste start op het WK binnen en kan de focus worden verlegd naar de cruciale wedstrijd tegen Ecuador.

In de eerste helft verliep de wedstrijd voetballend niet zoals Van Gaal dat vooraf graag had gezien. Nederland was slordig in balbezit en wist nauwelijks door de Senegalese verdediging heen te breken. Frenkie de Jong kreeg opmerkelijk genoeg de grootste kans op de openingstreffer. Na een snelle omschakeling uit een hoekschop van Senegal kreeg de middenvelder de bal goed ingespeeld door Gakpo, maar treuzelde hij te lang en verspeelde een grote kans oog in oog met doelman Édouard Mendy. Omdat ook debutant Andries Noppert nauwelijks getest werd door de aanval van Senegal zochten beide landen met een 0-0 ruststand de kleedkamers op.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks en lukte het Nederland wederom niet om tot grote kansen te komen. Oranje had wel het merendeel van het balbezit, maar wist lange tijd geen enkel schot op doel neer te zetten. In de 63e minuut greep Van Gaal dan ook in en werd Vincent Janssen vervangen door Memphis Depay, die voor het eerst sinds september weer minuten mocht maken. Dit had echter nog niet meteen het gewenste effect, want vooral Senegal werd gevaarlijk en testte Noppert een aantal keer goed. De Toren van Joure had echter een aantal knappe reddingen in huis en wist Oranje in de wedstrijd te houden.

In de 84e minuut was het dan toch nog raak voor Nederland. De Jong, die verder niet goed in de wedstrijd zat, had een fantastische voorzet in huis voor Gakpo. De aanvaller van PSV, die tot dusver slechts één keer met het hoofd had gescoord in al zijn Eredivisie-duels, kwam goed voor doelman Mendy en kopte Oranje op voorsprong. Hierna probeerde Nederland vooral de overwinning over de streep te trekken, maar in de negende minuut van de blessuretijd maakte Klaassen het Oranje-feest compleet. De Ajacied reageerde scherp op een rebound van Memphis Depay en schoot de beslissende 2-0 binnen, waardoor Nederland een droomstart beleeft in Qatar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou nou wat slecht. Lichtpuntje: Noppert. Hij deed het prima!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen