Officieel: Van Bronckhorst na slechte fase ontslagen bij Rangers

21 november 2022, 11:22   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giovanni van Bronckhorst keert na het WK niet terug als trainer van Rangers FC. Dat nieuws sijpelde maandagochtend al naar buiten en werd niet veel later bevestigd door de club zelf. Rangers bedankte Van Bronckhorst voor zijn werkzaamheden, maar zag door de slechte resultaten van de eerste seizoenshelft een ontslag als de beste oplossing.

Van Bronckhorst was in Glasgow bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van de club waar hij als speler drie jaar schitterde. Het contrast tussen beide jaren was echter groot. In zijn debuutseizoen, waarin Van Bronckhorst de succesvolle Steven Gerrard opvolgde, pakte hij de Schotse beker en bereikte hij de finale van de Europa League.

Dit seizoen nam de druk op Van Bronckhorst met de week toe. Zo eindigde Rangers stijf onderaan in de Champions League-poule die ook Ajax niet overleefde, waarin het zelfs als slechtste Champions League-deelnemer ooit eindigde. Ook in de competitie staat de ploeg er niet goed voor: de achterstand op titelconcurrent Celtic is al opgelopen tot negen punten.

Trainersloopbaan Van Bronckhorst

Van Bronckhorst was bij Rangers bezig aan zijn derde klus als hoofdtrainer. In 2015 stond hij bij Feyenoord voor het eerst op eigen benen en groeide hij uit tot een van de meest succesvolle trainers bij de club ooit. In vier jaar tijd won hij vijf prijzen, waaronder de landstitel van 2017. Na een avontuur bij het Chinese Guanzhou R&F belandde hij bij zijn oude club Rangers, waar hij nu dus ook zijn eerste ontslag als trainer heeft meegemaakt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Marovan22
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ok jammer.........nu Schreuder nog 🤔

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, Nog geen half jaar geleden de finale EL gehaald en nu ontslagen?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen