WK-boycot? Allesbehalve, zo blijkt uit kijkcijfers openingsduel

21 november 2022, 10:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het WK voetbal zou volgens diverse onderzoeken door het grootste deel van Nederland niet tot nauwelijks worden bekeken, maar dat blijkt niet het geval. Stichting KijkOnderzoek heeft uitgezocht dat er bijna 2,2 miljoen mensen voor de buis zaten toen Qatar en Ecuador zondagavond het toernooi aftrapten.

Daarmee heeft de NOS aanzienlijk meer publiek naar de zender getrokken dan bijvoorbeeld vier jaar geleden, toen Rusland en Saoedi-Arabië het toernooi openden. Die openingswedstrijd werd door één miljoen mensen bekeken. Ook tijdens de WK-openingswedstrijd van het toernooi in Zuid-Afrika (2010) stemden er minder mensen af dan zondagavond.

De wedstrijd tussen Qatar en Ecuador, die met 0-2 werd gewonnen door de Zuid-Amerikanen, was zelfs het op een na best bekeken programma van de zondagavond. Alleen het NOS Journaal trok meer kijkers dan de eerste wedstrijd van het omstreden eindtoernooi.

De kijkcijfers zullen vanmiddag nog een stuk hoger zijn, als het Nederlands elftal het opneemt tegen Senegal. De wedstrijd in het Thumama Stadium begint om 17.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen